Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

19. 09. 2013. 09:24   >>  09:29 2

TE PLJEVLJA

Ponuda Čeha se ne odbija

Ponuda češke Škode Prahe za izgradnju drugog bloka Termoelektrane Pljevlja je prilika koju Crna Gora ne smije propustiti, smatraju predsjednik Odbora za ekonomiju Aleksandar Damjanović i ekonomski analitičar Predrag Drecun. Oni kažu da su Česi ozbiljni partneri i da partnerstvo sa njima može donijeti samo dobro državi.

 

 

Češka Škoda Praha će poslati ponudu za izgradnju drugog bloka Termoelektrane Pljevlja i očekuje da će biti izabrana za partnera jer, kako je saopšteno, glavne prednosti te kompanije su visoke profesionalne, ekološke i finansijske karakteristike.

Damjanović je Anteni M rekao kako je dobro što ima više zainteresovanih za izgradnju bloka Termoelektrane ima više.

„Radi se o firmi koja je u vlasništvu poznate kompanije koja je vlasništvo Češke države. To je veoma dobar znak što jedna članica EU hoće da gradi u našoj zemlji'', rekao je Damjanović

I ekonomski analitičar Predrag Drecun saglasan je sa Damjanovićem.

„Ona je među najvećim ako ne i najveći proizvođač električne energije kao i svih pratećih postrojenja u Češkoj. Do sada su izgradili preko 40.000 megavati instalisane snage u preko 25 zemalja. To je kompanija koja iza sebe ima i tradiciju i rezultate i osvojena određena tržišta“, kaže Drecun Anteni M.

Zbog toga bi, dodaje on, Škoda Praha bila pravi izbor za gradnju drugog bloka Termoelektrane Pljevlja:

„Oni se bave i nuklearnom energijom, što govori da su i visokotehnološki potkovani i sve u svemu, respektabilan partner. Sa takvim partnerom bih jako ozbiljno postupio i uvažio ga jer mislim da ćemo naći malo igrača tog kalibra koji su spremni da dođu u Crnu Goru u ovom trenutku“, rekao je Drecun.

Iz  kompanije Škoda Praha su saopštili da će sa ponudom prvo upoznati građane Crne Gore, a nakon toga će zvaničan zahtjev predati Elektroprivredi. 

Škoda Praha je, kako se dodaje, najveći češki izvođač radova, koji je u mogućnosti da ponudi projekte za proizvodnju energije počevši od faze dizajna preko implementacije do puštanja u rad. Sjedište kompanije je u Pragu, a pored filijala u drugih gradovima Češke, ima i svoja predstavništva u Turskoj, Argentini i Egiptu. Kompanija Škoda Praha ima 500 zaposlenih.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније