Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: Mina Business, Objavila: M.M.Lj. ]

20. 10. 2019. 16:00   >>  15:58

VIŠE NEGO LANI

Naplaćeno 76,9 miliona od carina

Uprava carina je u septembru naplatila 76,9 miliona eura prihoda, što je 8,7 odsto više u odnosu na isti prošlogodišnji period.

U saopštenju objavljenom na sajtu Uprave carina navodi se da je u septembru carinskih povraćaja bilo u iznosu od 136,54 hiljade eura, a akciznih 613,37 hiljada eura.

“Ostvarena neto naplata iznosila je 76,16 miliona eura”, kazali su iz Uprave carina.

Od ukupno naplaćenih prihoda u septembru, na porez na dodatu vrijednost (PDV) pri uvozu se odnosilo 46,1 milion eura, na akcize 28,03 miliona eura, na carinu 2,56 miliona, na porez na kafu 206,5 hiljada, a na ostale prihode 7,68 hiljada eura.

U strukturi naplaćenih akciza najviše su zastupljeni akciza na mineralna ulja, njihove derivate i supstitute sa 67,22 odsto, zatim akciza na duvanske proizvode sa 21,22 odsto, na alkohol i alkoholna pića sa 8,05 odsto, a na gaziranu vodu 2,67 odsto.

Ostale prihode, kako je objašnjeno, čine prihodi po osnovu novčanih kazni u prekršajnom postupku, prihodi od prodaje carinske robe, kamate za neblagovremeno plaćanje carine i carinskih dažbina.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније