Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

20. 10. 2019. 15:38   >>  15:48 22

NERADNA NEDJELJA

Inspektori kaznili trgovce u DG i Beranama

Tržišni inspektori koji su od ranijih jutarnjih sati na terenu kažu da se odredba o neradnoj nedjelji uglavnom poštuje, a utvrdili su samo dvije nepravilnosti zbog čega su kaznili dva trgovca u Danilovgradu i Beranama. Podgoricani kažu da ce im biti potrebno malo vremena da se naviknu ali smatraju da im nece biti problem da drugačije planiraju vikend.

 

Za zaposlene u sektoru trgovine danas je prva neradna nedjelja.  Izmjenama zakona koje su usvojene 20. juna propisano je da se trgovina na veliko i malo ne može obavljati nedjeljom i u dane državnih i drugih praznika.

Izuzetno, trgovina se može obavljati u apotekama, specijalizovanim prodavnicama ili kioscima za prodaju hljeba, pekarskih proizvoda i kolača, cvijeća, suvenira, štampe, benzinskim stanicama, pijacama.

Iz Uprave za inspekcijske poslove pozivaju preduzeća da poštuju propisane obaveze.

Za nepoštovanje zakona, osim novčanih kazni, propisana je i upravna mjera kojom je definisano da će inspektor, ukoliko utvrdi da trgovac radi nedjeljom i u dane državnih ili drugih praznika, zatvoriti prodajni objekat ili drugo prodajno mjesto za vremenski period u kojem rad nije dozvoljen.

Voli: Prizor koji se do sada mogo vidjeti samo 1. januara

Portparolka Volija Olivera Šuškavčević kazala je za TVCG da su zakon podržali od prvog dana, kako bi radnicima dao određeni benefit. 

Iznenađeni su odlukom, kako je kazala, da nedjeljom rade kiosci: "Treba povesti računa o tome kako će se razvijati dešavanja oko kioska i pumpi i da ne dođe do širenja i razvoja trgovine na tim mjestima".

Šuškavčević je rekla da je subota bila dan pojačane trgovine.

"Veliki broj potrošača je odlučio da se pripremi za neradnu nedjelju. Trebaće vrijeme da se naviknemo, ali ostaje da vidimo kako će se to primjenjivati tokom turističke sezona", istakla je ona.

Пратите нас на

Коментари22

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније