Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

18. 10. 2019. 09:58 >> 16:09
3

U BUKOVICI

Zahvalni Vladi zbog obustave gradnje mHE

Mještani Donje Bukovice pozdravili su odluku Vlade Crne Gore o raskidu ugovora o gradnji male hidroelektrane (mHE) na rijeci Bukovici. Predsjednik Opštine Šavnik Mijomir Vujačić rekao je da će vrijeme pokazati koliko je to bila ispravna odluka.

Podsjećamo, Vlada Crne Gore je zadužila Ministarstvo ekonomije da otpočne pregovore o sporazumnom raskidu ugovora o gradnji malih hidroelektrana (mHE) u nekoliko gradova, a premijer Duško Marković je saopštio da je riječ o mHE na Bistrici u Bijelom Polju, Murinskoj, Đuričkoj i Komoračkoj rijeci u Plavu, Bukovici u Šavniku i Trepačkoj rijeci u Andrijevici.

Vujačić je pojasnio da Opština Šavnik nije izdavala i donosila odluke o koncesija, već da su se time bavili Vlada i Ministarstvo ekonomije.

"Oni su nadležni. Prema tome, kad upoznamo organe lokalne uprave, srećno bilo kako se donese odluka. Ada li će ta odluka biti dobra ili loša za građane Šavnika, pokazaće vrijeme", rekao je Vujačić.

Član skupštinskog Odbora za evropske integracije Slaven Radunović rekao je da bi trebalo biti oprezan nakon izjava o tome da se uđe razgovor o sporazumnom raskidu ugovore.

"Možda tu leži neka začkoljica, da se ne mogu dogovoriti pa da ostanu neki projekti", rekao je Radunović, navodeći da nema povjerenja u ono što radi Vlada.

Veljko Bulatović iz Ekološkog pokreta Donja Bukovica kazao je da je premijer Marković i ovog puta pokazao da je iz naroda.

"Naš čovjek sa sjevera, i veliko mu hvala. Mi ćemo i dalje braniti ovu rijeku, nećemo prestati da je branimo, kao i do sad, nijesmo je branili samo od cijevi, čistili smo je od zagađivača, svake godine, i nadam se da će Bukovica i dalje teći mirno i da ćemo je ostaviti našim potomcima", rekao je Bulatović.

Mještanin Ratko Strunjaš kazao je da su mještani srećni zbog Vladine odluke.

"50 godina sam proveo na Bukovici kao ribar, čuvao i pojio ovce. Svi smo jutros veseli. Odbranili smo je, i ostavili našoj djeci ono što nam je trebalo i što nam je izvor života", rekao je Strunjaš.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније