Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Mina-business [ Objavio: O.Z. ]

17. 10. 2019. 16:13 >> 08:42

PROTESTOVALI ISPRED SUDA

Bivši radnici Željezare nezadovoljni odlukama Tužilaštva

Grupa bivših radnika Željezare protestovala je ispred zgrade nikšićkog Osnovnog suda nezadovoljna odlukama Tužilaštva donijetim na osnovu radničkih prijava o uzetih 105 hiljada eura iz sindikalne kase uzajamne pomoći i dijela potraživanja po osnovu rada u fabrici.

žBivši radnik Željezare, Saša Vujović, pozvao je u ime oštećenih vrhovnog državnog tužioca, Ivicu Stankovića, da se uključi u rješavanje tog slučaja u kojem je 250 željezaraca oštećeno po osnovu izdvajanja sredstava u kasu uzajamne pomoći.

On je kazao da je novac iz kase uzet 2011. godine, prije stečajnog postupka, kada su napuštali Željezaru i podsjetio da je njih sedam, iz jedne grupe, koji su podnijeli krivičnu prijavu po tom osnovu moralo da plaća sudske troškove, umjesto da su dobili novac izdvajan od zarada.

”Morao sam da otplatim 767 eura, što mi je u ratama odbijeno od penzije, a duguje nam se i zarađeno tokom angažovanja na provlačenju kablova u fabrici”, rekao je Vujović.

On je objasnio da su bivši radnici podnosili više krivičnih prijava, a zatim pokrenuli i privatnu tužbu za povraćaj novca iz kase uzajamne pomoći.

Prema riječima Vujovića, sve krivične prijave su odbijene kao neosnovane, a nadležni su bivšim željezarcima naložili da plate troškove u parničnom postupku.

Jedan od bivših radnika, Veselin Đikanović, tvrdi da je ukupno izgubio 1,1 hiljadu eura, od čega za sudske troškove 430 eura.

“U kasi uzajamne pomoći ostalo mi je 730 eura, jer mi je mjesečno od plate po tom osnovu odbijano po pet eura. Kada je trebalo da podignem novac, blagajnik mi nije dao, nego je rekao da čekamo neki redosljed, kako se ko prijavljivao. Na kraju niko nije dobio pare”, saopštio je Đikanović.

Bivši željezarac, Željko Kaljević, smatra da je njegov novac pokraden. On je kazao da mu je penzija od 270 eura bila blokirana godinu, dok nije otplatio sudske troškove od oko 430 eura.

”U kasi je mojih izdvojenih sredstava ostalo 375 eura, a ovo što smo doživjeli je dokaz da je pravda nestala”, poručio je Kaljević.

Grupa od sedam bivših radnika tužila je krajem 2016. godine nekadašnjeg blagajnika Željezare zbog nestanka 105 hiljada eura, ali je spor izgubljen.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније