Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavila: M.M ]

17. 10. 2019. 15:20   >>  19:48 4

U ZDRAVSTVU I PROSVJETI

Marković: Nećemo simbolično, već suštinsko povećanje zarada

Premijer Duško Marković saopštio je da Vlada ne želi simbolično povećanje zarada u sistemu zdravstva i obrazovanja, te da rade sve kako bi prosvjetari i ljekari veće zarade primali od sljedeće ili 2021.

Upitan šta će, kao premijer, uraditi kako bi povećao zarade u zdravstvu i obrazovanju, Marković kaže da Vlada s pažnjom razmatra to pitanje, i da stvara pretpostavke za, kako kaže, suštinsko povećanje.

"Mislimo da je tu neophodno intervenisati već u 2020. Zbog održivosti javnih finansija razgovarao sam sa ministrom finansija i sa drugim resorima, postoji potpuna spremnost da se povećaju zarade. Ministarstvo prosvjete vodi pregovore sa sindikatima, i nadam se da ćemo doći do modela povećanja zarada u 2020. i 2021. na zadovoljtsvo svih i u prosvjeti i u obrazovanju. Ne želimo simbolično povećanje želimo da to povećanje bude suštinsko", jasan je Marković.

"Ne znači da ako danas imamo novca da ćemo ga ui sjutra imati, zato moramo pametno upravljati novcem", istakao je on, odgovarajući na pitanje našeg novinara, nakon sjednice Vlade u Pljevljima.

 

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније