Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: Pobjeda ]

14. 10. 2019. 07:23   >>  07:22

VUKČEVIĆ NAJAVIO

Uskoro startuje garantni fond

Investiciono-razvojni fond (IRF), koji je od osnivanja do danas u crnogorsku privredu investirao blizu 998 miliona eura, uskoro kreće sa garantnim fondom, odnosno realizacijom garantnih šema, najavio je u intervjuu Pobjedi predsjednik Odbora direktora IRF-a dr Zoran Vukčević.

Oni su, kako je pojasnio, namijenjeni onim biznis idejama i preduzetnicima koji su na samom početku i koji imaju sve uslove za realizaciju projekta, a ne mogu u potpunosti obezbijediti kolateral.

"IRF se trudi, iz godine u godinu, da kroz svoje djelovanje direktno daje podsticaj rastu investicione aktivnosti i kreiranju konkurentnih uslova na tržištu koji motivišu pojedince, preduzetnike, kao i upravljačke strukture preduzeća da osmišljavaju nove ideje za osnaživanje svog poslovanja. Osim toga, kreiranjem diversifikovanog portfolija kreditinih linija, kao i adekvatnog edukativnog programa, daje se direktna podrška kreiranju i realizaciji novih preduzetničkih ideja, a samim tim i novom zapošljavanju", kaže Vukčević.

Investiciono-razvojni fond je, kako je rekao, od osnivanja do kraja septembra plasirao 997,6 miliona u crnogorsku privredu.

"Za posljednjih devet mjeseci IRF je finansirao projekte vrijednosti 173,9 miliona, što je 21 odsto više u odnosu na isti period prethodne godine. Ovaj rezultat pokazuje da smo za devet mjeseci ostvarili 96,6 odsto godišnjeg plana, i to kroz finansijsku ponudu od 33 kreditne linije. U ponudi imamo različit asortiman tih kredita, koji su fokusirani na to da kredit mogu dobiti i početnici u biznisu, ali i postojeća preduzeća, koja imaju u planu da kroz svoje potencijale prerastu iz mikro u mala preduzeća ili ona preduzeća koja spadaju u mala da mogu prerasti u srednja. Imamo bogatu ponudu kredita za različite sektore i ciljne grupe", rekao je Vukčević.

Njihov prioritet je i u ovoj godini podrška razvoju preduzetništva sa ciljem da se podstaknu i podrže svi održivi projekti vezani za otpočinjanje privatnog biznisa nezaposlenih osoba. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније