Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavila: J.B.Č. ]

10. 10. 2019. 11:20 >> 11:25

DRI O REGIONALNOM VODOVODU

Rezultati dobri, nedostataka još uvijek ima

Kontrolnom revizijom JP "Regionalni vodovod Crnogorsko Primorje" Budva za 2016. godinu, Državna revizorska institucija (DRI) je utvrdila da je kod realizacije ranije izrađenih preporuka preduzeće ostvarilo dobre rezultate, ali da i dalje postoje nedostaci u evidentiranju računovodstvenih promjena i nedosljedne primjene zakonskih propisa.

Državna revizorska institucija je izvršila kontrolu realizacije preporuka sadržanih u konačnom izvještaju o reviziji Godišnjih finansijskih izvještaja JP "Regionalni vodovod Crnogorsko Primorje" Budva za 2016. godinu.

Podsjećamo, na Godišnji finansijski izvještaj JP "Regionalni vodovod Crnogorsko primorje" Budva za 2016. godinu DRI je dala 36 preporuka od kojih se 32 odnose na preduzeće a 4 na druge državne organe.

"Kontrolnom revizijom utvrđeno je da je od 32 preporuke koje su date preduzeću 27 preporuka realizovano, 2 preporuke su djelimično realizovane i 3 preporuke nijesu realizovane. Kontrolnom revizijom utvrđeno je da je od 4 preporuke koje su date drugim državnim organima 2 preporuke su djelimično realizovane i 2 preporuke nijesu realizovane", navodi se u saopšenju.

Kako navode iz DRI, kontrolnom revizijom je utvrđeno da je kod realizacije ranije izrađenih preporuka preduzeće ostvarilo dobre rezultate, ali da i dalje postoje nedostaci u evidentiranju računovodstvenih promjena i nedosljedne primjene zakonskih propisa u vezi statusnih promjena o radu.

"Specijalno Državno tužilaštvo je formiralo predmet povodom provjera Izvještaja DRI o reviziji Godišnjeg finansijskog izvještaja JP 'Regionalni vodovod Crnogorsko primorje' Budva za 2016. godinu i s tim u vezi, od Državne revizorske institucije zatraženi su podaci, dokumentacija i informacije vezane za Kontrolnu reviziju JP 'Regionalni vodovod Crnogorsko primorje' Budva", navodi se u saopštenju DRI.

Kako dodaju i Uprava policije – Sektor kriminalističke policije, Odsjek za suzbijanje privrednog kriminaliteta takođe je zahtjevao da im se dostavi Izvještaj o reviziji JP "Regionalni vodovod Crnogorsko primorje" Budva.

"Državna revizorska institucija će informacije i dokumentaciju, vezano za Izvještaj o reviziji JP 'Regionalni vodovod Crnogorsko primorje' Budva za 2016. godinu i Konačan izvještaj Kontrolne revizije JP 'Regionalni vodovod Crnogorsko primorje' Budva sa dokumentacijom i informacijama, dostaviti Specijalnom državnom tužilaštvu i Upravi policije", navodi se u saopštenju.

Izvještaj kontrolne revizije JP "Regionalni vodovod Crnogorsko Primorje" Budva, koji je objavila DRI dostupan je na zvaničnoj internet stranici www.dri.co.me.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније