Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: Pobjeda ]

04. 10. 2019. 07:54 >> 07:54

ODLUKA SUDA

Meljine kompleks ne ide u stečaj

Nakon što je Meljine kompleks Duška Kneževića predsjednik Privrednog suda Blažo Jovanić tri puta uveo stečaj, koji je obarao Apelacioni sud, sutkinja Milica Vlahović u četvrtom postupku nije usvojila zahtjev Olivere Elez-Mihajlović i Poreske uprave za uvođenje stečaja, jer su njihova potraživanja u potpunosti izmirili Atlas kap i Atlas invest, piše Pobjeda.

 

Utemeljenje za ovakav stav sutkinja Vlahović nalazi u Zakonu o obligacionim odnosima koji propisuje da obavezu prema povjeriocu može ispuniti i treće lice koje ima pravni interes, a ako je i dužnik, u ovom slučaju Meljine kompleks, saglasan, tada je povjerilac dužan da primi isplatu, stoji u obrazloženju.

Sutkinja navodi da nije od uticaja to što je račun Meljine kompleksa u blokadi duže od dvije godine, imajući u vidu da su potraživanja predlagača izmirena.

Postupak za ispitivanje stečajnih razloga trajao je gotovo pet mjeseci u toku kojeg je Elez-Mihajlović vratila iznos od 19 hiljada eura koji joj je bio uplaćen na račun, uz obrazloženje da je takav vid isplate nezakonit te da ona nema mogućnost da sama za sebe uplati poreze i doprinose.

Nakon toga joj je isplaćeno 6,5 hiljada eura za neto zarade, dok je 5,5 hiljada eura plaćeno PU na račun poreza i doprinosa za njene zarade.

Preostali iznos do 19 hiljada eura, privremeni stečajni upravnik Saša Zejak joj u ranijem stečajnom postupku nije priznao.

Na pitanje Pobjede da li je za očekivati da Poreska uprava podnese novi zahtjev za stečaj, advokat Meljine kompleksa Milovan Milošević je kazao da se nada da do toga neće doći.

"Imajući u vidu da je eventualni iznos duga od 49,6 hiljada eura neznatan u odnosu na vrijednost imovine društva koja, prema izvještaju privremenog stečajnog upravnika Saše Zejaka, iznosi 50 miliona eura, očekujem da će PU to imati u vidu i da neće pokretati novi stečaj", kazao je Milošević za Pobjedu.

Ova kompanija je upravljala bolnicom Meljine u koju je nedavno uveden stečaj zbog 242,3 hiljade eura duga za struju

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније