Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina, Objavila: J.B.Č. ]

26. 09. 2019. 13:00 >> 13:03

UPRAVA TOSČELIKA

Prinuđeni na uštede zbog uslova na tržištu

Željezara Tosčelik Nikšić u trećem kvartalu ove godine je ostvarila rekordno visok operatvni gubitak, saopštili su predstavnici poslovodstva i dodali da su zbog toga prinuđeni da sprovode program štednje.

Iz uprave su objasnili da su razlozi za najavljeno smanjenje zarada zaposlenima od deset odsto do kraja godine trenutni ekonomski uslovi i cijene na tržištima u mašinskoj industriji u Evropi, posebno u Njemačkoj i Italiji.

"Kompanija je, kao reakciju na trenutne uslove, napravila program štednje i transformacije kako bi ograničila dalje gubitke i ujedno umanjila rizik zavisnosti od mašinske industrije“, rekli su iz uprave.

Obračun redovnih zarada zaposlenima će biti 1. januara naredne godine, jer se od tada očekuje oporavak tržišta.

"Program štednje i transformacije, koji se koristi, nije ograničen samo na privremeno smanjenje zarada, već sadrži i druge mjere. Ova vrsta mjera štednje sprovodi se u skoro svim oblastima poslovanja, koje se suočavaju sa problemima“, zaključili su iz uprave.

Nakon što je poslovodstvo najavilo smanjenje plata ili zaustavljaje prizvodnje do Nove godine iz Sindikata te kompanije ranije danas su pozvali Vladu i resorna ministarstva da se uključe u rješavanje teške situacije u fabrici.

Oni su najavili i da će o daljim potezima odlučiti sjutra.

U Željezari je ukupno zaposleno 302 radnika, a prosječne plate u prizvodnji iznose od 380 do 400 eura.

U Željezari rade dva proizvdna pogona - Čeličana i Kovačnica, a rad je organizovan i u uslužnim sektorima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније