Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ TVCG; Objavila: J.B.Č. ]

24. 09. 2019. 19:30   >>  19:29

SAVEZ SLIJEPIH

Neistina da je obilježavanje na Brajevom pismu neizvodljivo

Neistine su da je obilježavanje proizvoda tehnički neizvodljivo, a istina je da trgovci više od pet godina odbijaju da bar pokušaju da razmisle o tehničkim rješenjima, kazali su iz Saveza slijepih Crne Gore.

Savez slijepih Crne Gore reagovao je na izjavu vlasnika jedne od trgovačkih firmi koji je juče u Privrednoj komori bio protiv uvođenja deklaracija na Brajevom pismu na proizvodima za ličnu higijenu i čišćenje prostora.

U reagovanju navode da se prebrojavaju osobe s oštećenim vidom, koliko njih koristi brajevo pismo, kao i koliko bi trgovci utrošili novca ukoliko bi primjenjivali Zakon o zaštiti potrošača, a koji predviđa da se artikli obilježavaju na Brajevom pismu.

Kako navode, u pitanju su neistine da je obilježavanje proizvoda tehnički neizvodljivo, a istina je da trgovci više od pet godina odbijaju da bar pokušaju da razmisle o tehničkim rješenjima.

Time, tvrde, dovode u zabludu i pojedine poslanike. Poručuju da im nije potreban senzibilitet poslanika ni trgovaca već poštovanje ljudskih prava.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније