Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

18. 09. 2019. 10:59 >> 12:11

POTPISAN UGOVOR

Za pouzdaniju "Perućicu" 33 miliona eura

Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) potpisala je sa njemačkom KFW bankom ugovor za projekat rekonstrukcije i modernizacije Hidroelektrane (HE) Perućica. Riječ je o projektu koji je vrijedan 33 miliona eura.

 

Ugovor su potpisali izvršni direktor EPCG Igor Noveljić i glavni projekt menadžer u KFW Bodo Schmuelling.

Ministarka ekonomije Dragica Sekulić podsjetila jed a HE Perućica sljedeće godine slavi jubilej - 60 godina, te da je sigurna kako će to elektroenergetsko postrojenje "u svoj 60. rođendan ući sa velikim radovima".

"Plan je da se za 33 miliona kredita po veoma povoljnim uslovima uradi potrebna rekonstrukcija građevinskog, elektro-mašinskog dijela i ono što je najvažnije, konačno ćemo dobiti tendersku dokumentaciju i projektnu dokumentaciju za ugradnju osmog agregata u HE Perućica", kazala je Sekulić.

Istakla je da HE Perućica možda čekala "ovu generaciju i menadžmenta i inženjera da konačno dobije taj osmi agregat".

"Što je tu dobro, dobro je što ćemo dobiti elektranu koja će biti pouzdana, koja će nam dati sigurnu energiju, što za zemlju, što za mogući izvoz, sto će joj biti produžen vijek trajanja i ono što je možda i najvažnije, kroz ovakve investicije povećavamo proizvodnju, povećavamo pouzdanost, a ne radimo nikakve dodatne zahvate na životnoj sredini", istakla je Sekulić.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније