Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila M.L.B. [ Dan/Mina ]

15. 09. 2019. 08:25 >> 08:26
8

PODACI CBCG

U Crnoj Gori 71 milioner

Depozit veći od milion eura u Crnoj Gori na kraju avgusta ima 71 građanin, saopšteno je iz Centralne banke (CBCG) pozivajući se na mjesečne izvještaje koje im banke dostavljaju.

"Najveći iznos depozita pojedinaca iznosi 31,9 miliona", kazali su iz CBCG Danu i dodali da ne raspolažu podacima o zanimanju klijenata kod banaka.

U odnosu na kraj prošle godine, broj građana koji imaju depozit preko milion eura bio je 69, što je dva manje u odnosu na avgust ove godine.

"Ukupan iznos deset najvećih depozita građana u Crnoj Gori (rezidenata i nerezidenata) iznosi 88,2 miliona EUR na kraju avgusta tekuće godine, dok ukupan iznos deset najvećih depozita pojedinaca rezidenata iznosi 32,4 miliona eura", kazali su iz CBCG.

Sudeći prema podacima CBCG, broj milionera u Crnoj Gori se iz godine u godinu povećava. U 2017. godini ih je bilo 64, a godinu ranije 54. U 2017. godini najveći depozit je iznosio 63,3 miliona, početkom godine 50,3 miliona, a sada 31,9 miliona eura.

Prema podacima Centralne banke, banke su u januaru odobrile 2,94 milijarde eura, što je rast od 0,4 odsto na mjesečnom nivou. Prema podacima Centralne banke (CBCG), u odnosu na isti period prošle godine odobreno je 10,2 odsto više kredita.

Ukupni depoziti su u januaru u odnosu na decembar pali 1,2 odsto i iznosili su 3,42 milijarde eura, dok su na godišnjem nivou porasli 5,6 odsto.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније