Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavila: J.B.Č. ]

12. 09. 2019. 16:49 >> 16:47

SNP VLADI

Ponovo razmotriti povećanje minimalne zarade

Socijalistička narodna partija (SNP) traži od Vlade da što prije ponovo razmotri pitanje povećanja minimalne zarade. Takođe, zahtijevaju smanjenje cijene električne energije i ukidanje taksi na računima za struju.

Kako su ocijenili iz te stranke, ovi preduslovi se moraju ispuniti kako bi se građanima omogućio iole dostojanstven život.

"Juče je crnogorska javnost dobila dvije važne informacije. Prva je da naši građani plaćaju najskuplju struju u regionu, odnosno da podaci EUROSTATA pokazuju da, uzimajući u obzir paritet kupovne moći, naši računi za električnu energiju iznose više nego u Francuskoj, Holandiji, Velikoj Britaniji, Norveškoj i drugim razvijenim državama Evrope", navodi se u saopštenju.

Kao drugu informaciju dodaju da je u susjednoj Srbiji minimalna zarada povećana na 255 eura, a da se u Bosni i Hercegovini takođe razmišlja o njenom povećanju.

"Na taj način, Crna Gora će, i pored nedavnog povećanja minimalne zarade sa 193 na 222 eura, po ovom parametru ponovo biti na začelju liste zemalja regiona", kazali su iz SNP-a.

Osim toga, dodaju, potrebno je ukazati na činjenicu da prosječna zarada u našoj državi već dugi niz godina ostaje na istom nivou (oko 500 eura), dok je ukupna vrijednost minimalne potrošačke korpe u julu ove godine iznosila 641,6 eura. Ne treba, kažu, biti ekonomski stručnjak da bi se shvatilo koliko košta život u Crnoj Gori.

"Do ovih saznanja došli smo u vrijeme kada crnogorsko društvo potresa afera 'Stanovi', koja je pokazala kako su novcem građana obezbjeđivani stanovi i povoljni stambeni krediti 'zaslužnim' državnim funkcionerima. Ostaje nam samo da se zapitamo da li su dobili i popust na plaćanje struje, vode i ostalih dažbina, koje država običnim građanima papreno naplaćuje", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније