Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

14. 09. 2013. 09:12 >> 09:12
1

ORGANSKA PROIZVODNJA

Ne žale šest eura za deset jaja

Školjka od deset jaja, koja se u jednom trgovačkom lancu u Podgorici prodaje za šest eura, neupućene potrošače mogla bi da navede na zaključak da je napravljena greška u pisanju cijene.

Međutim nije, riječ je o prvim organskim jajima proizvedenim u Crnoj Gori, koja, zbog kvaliteta koji garantuje oznaka Monteorganike, vrijede mnogo više, piše Pobjeda.

Trgovci tvrde da za ova jaja ima kupaca, što dokazuje da vrijede onoliko koliko su potrošači proizvoda proizvedenih na prirodan način, bez hemije, spremni da plate.

U Voliju na Starom Aerodromu, gdje se organska jaja iz Crne Gore prodaju, kažu da su u ponudi skoro dva mjeseca, od kada je prošlo 15 paketa u koje staje po 360 jaja.

Organska jaja se, makar po izgledu, ni malo ne razlikuju od ostalih sa komercijalnih farmi koka.

Upakovana su u običnu papirnu školjku sa deklaracijom iz koje se vidi da su proizvedena na "Maloj Minjinoj farmi" u Gornjem Frutku kod Danilovgrada. Ali oznaka „organska poljoprivreda Crne Gore“ garantuje da su proizvedena na zakonom definisan organski način.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније