Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina Business, Objavila: R.P. ]

02. 09. 2019. 12:29   >>  12:28

JOŠ GODINU

Produžen ugovor o zakupu Solane

Nacionalnim parkovima Crne Gore (NPCG) produžen je ugovor o zakupu ulcinjske Solane "Bajo Sekulić" na još godinu.

Iz NPCG su najavili da će pripremiti predlog programa upravljanja za naredni jednogodišnji period u cilju zaštite biodiverziteta Parka prirode ulcinjske Solane.

"NPCG će oslanjajući se na sopstvene kapacitete i iskustva i u skladu sa dobrim evropskim praksama, nastaviti da realizuje aktivnosti u cilju zaštite biodiverziteta tog jedinstvenog područja i vještačkog ekosistema", navodi se u saopštenju.

Te aktivnosti će se, kako je objašnjeno, realizovati u koordinaciji sa resornim Ministarstvom, Opštinom Ulcinj, preporukama Savjetodavnog tijela za Solanu, kao i u saradnji sa domaćim i međunarodnim ekspertima, institucijama i organizacijama koje se bave očuvanjem prirodnih vrijednosti.

Upravljanje prostorom ulcinjske Solane je odlukom Vlade u avgustu 2015. godine povjereno Nacionalnim parkovima.

NPCG i ulcinjska Solana u stečaju, zaključili su treći aneks ugovora o zakupu, čime se produžava ugovor o zakupu na period od godinu, odnosno od 24. avgusta ove godine.

Aneks ugovora zaključili su direktor NPCG Elvir Klica i stečajni upravnik Solane, Žarko Ostojić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније