Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

16. 02. 2013. 22:44 >> 22:41

SINDIKAT SOLANE

Traže garancije za opstanak preduzeća

Sindikalna organizacija ulcinjske Solane »Bajo Sekulić« će, ukoliko u roku od deset dana ne dobije garancije za opstanak kompanije, organizovati radničke i građanske proteste, najavili su njeni predstavnici.

Oni su, nakon konferencije o aktuelnim dešavanjima u Solani, poručili i da će ukoliko izostanu tražene garancije početi i sa lobiranjem domaće i evropske javnosti u borbi za opstanak preduzeća.

Iz Sindikata su saopštili da je na konferenciji, održanoj u petak, dogovoreno da gradonačelnik Ulcinja, Nazif Cungu, do kraja naredne sedmice organizuje sastanak na kojem bi se od relevantnih subjekata tražile garancije za opstanak Solane i očuvanje postojećih radnih mjesta.

 

»Dogovoreno je i da se formira poseban tim na lokalnom nivou, u kojem bi bili predstavnici sindikata, lokalne uprave i nevladinog sektora, kako bi se u što kraćem roku uradio elaborat sa argumemtima za očuvanje Solane u postojećim granicama i sa sadašnjom funkcijom«, navodi se u saopštenju koje je prenijela Mina business.

Na sastanku je dogovoreno i da se postojeća radna mjesta sačuvaju, zaostale zarade i doprinosi zaposlenih isplate, a stečajni upravnik i njegov pomoćnik razriješe dužnosti.

»Na nivou grada ćemo organizovati protest ukoliko se počne sa najavljenim otpuštanjem zaposlenih 28. februara ili se krene u likvidaciju fabrike«, poreučili su iz Sinikata.

Oni su pozvali Skupšinu opštine Ulcinj da na vanrednoj sjednici podrži njihove zaključke, a Vladu da ne dozvoli likvidaciju fabrike i natjera većinskog vlasnika da u nju investira.

»U suprotnom, od Vlade se zahtijeva da država povrati većinsko vlasništvo u Solani«, navodi se u saopštenju.

Iz Sindikata Solane su kazali da su učesnici konferencije podržali opstanak preduzeća, koje ima poseban značaj za ulcinjsku Opštinu, sa aspekta očuvanja radnih mjesta i standarda zaposlenih, ali i biodiverziteta i valorizacije turizma.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније