Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavio: I. P. ]

19. 08. 2019. 06:34   >>  06:33

U MONTEPUTU

Pregledaju ponude za priključenje auto-puta na struju

Postupak pregleda, ocjene i vrednovanja ponuda na tender za radove na izgradnji sistema trajnog napajanja električnom energijom auto-puta Bar-Boljare, prioritetne dionice Smokovac-Mateševo, je u toku, saopšteno je Dnevnim novinama u Monteputu.

U kompaniji navode da će nakon tog postupka Tenderska komisija donijeti konačnu odluku i obavijestiti ponuđače.

“Javno otvaranje ponuda bilo je 2. avgusta 2019. godine. U toku je postupak pregleda, ocjene i vrednovanja ponuda, nakon čega će komisija donijeti odluku koja će biti objavljena na portalu javnih nabavki i dostavljena ponuđačima. U ovoj fazi, komisija nema zakonsko pravo da saopštava informacije o toku postupka”, istakli su u Monteputu koji je krajem maja potpisao ugovor sa Investiciono razvojnim fondom (IRF) o odobrenju kredita za izgradnju elektro-napajanja, vrijednom više od 38 miliona eura.

Finansijskim planom kompanije predviđeno je da se na otplatu kredita za napajanje auto-puta strujom, odnosno za kamate i troškove obrade u ovoj godini izdvoji 160.000 eura.

Izvršni direktor Monteputa Jonuz Mujević objasnio je, nakon potpisivanja ugovora sa IRF-om, da će se strujom, osim trase od Smokovca do Mateševa, napajati i buduće dionice.

“Radi se o objektima koji će se koristiti za proširenje kompletne infrastrukture elektronapajanja za sjever Crne Gore, takođe i za centralni dio, odnosno poboljšanje karakteristika elektro-napajanja za Podgoricu. Riječ je o dvije 110 kilovoltne trafostanice jedna na Smokovcu sa pripadajućim dalekovodom, druga na Mateševu sa pripadajućim dalekovodom i 26 trafostanica koje će služiti prije svega za kompletnu infrastrukturu auto-puta, za napajanje svih sistema rasvjeta i upravljačkih sistema i služiće za elektro napajanje okolnih sela kroz koje prolazi auto-put”, naveo je nedavno Mujević.

Mujević je kazao i da će se infrastruktura koristiti za razvoj sjevera, prije svega za sigurno napajanje skijaških centara u Kolašinu, Mojkovcu, Bijelom Polju i u Rožajama. On je dodao i da će izgradnja elektro-energetske infrastrukture, nakon što počne, trajati najviše 12 mjeseci.

“Očekujem ogromno interesovanje vezano za samo izvođenje radova na ovoj investiciji i smatram da je crnogorska operativa, ukoliko su udruži, spremna da iznese ovaj posao, jer se radi u kratkom roku od 12 mjeseci koji ne može biti produžavan”, saopštio je nedavno Mujević.

U kompaniji na čijem je čelu saopštili su ranije da se za projekat elektrifikacije auto-puta interesuje veći broj domaćih kompanija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније