Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

13. 09. 2013. 11:09 >> 11:10
1

PARE NA RAČUNU

Počela isporuka rude

Isporuka rude iz nikšićkih Rudnika boksita počela je danas, nakon što je radnicima isplaćen dogovoreni iznos od po 500 eura, saznaje Portal RTCG. Radnici nikšićkih Rudnika boksita, koji protestuju od 21. avgusta, prekinuli su blokadu isporuke rude juče u poslijepodnevnim časovima kada su i dobili novac, kazao je za naš Portal predsjednik samostalnih sindikata Borisav Bojanović.

"Juče je u poslijepodnevnim časovima počela isplata dogovorenog iznosa radnicima. Tako da je jutros počeo utovar vagona na utovarno- pretovarnoj rampi", kazao je za Portal RTCG Borislav Bojanović.


Bojanović je juče agenciji Mina Business rekao je da će po 500 eura odmah dobiti radnici koji su protestovali i zaposleni u Sektoru tunelogradnje, dok će ostatak novca biti podijeljen za oko 90 radnika.

„Podjela novca obaviće se kako je dogovoreno, počev od radnika sa najnižim primanjima do onih sa većim iznosom. Preostalih oko 130 zaposlenih će po 500 eura dobiti do kraja 20. septembra”, naveo je Bojanović.

Prema njegovim riječima, naredna isplata biće u oktobru, a radnici će je dobiti u tri rate kako bude pristizao novac od isporučene rude.

Bojanović je kazao da je dogovor o isplati ovjeren sporazumom koji su potpisali izvršni direktor Boksita, Milorad Đurović, i predstavnici nezadovoljnih radnika uz posredovanje Samostalnog sindikata.

Novac za isplatu od po 500 eura je obezbijeđen od nedavno dobijenog avansa od mađarske firme Vagon inpeks, vrijednog 100 hiljada eura.

Prema potpisanom ugovoru Vagon inpeksu u naredne tri godine Boksiti treba da isporuče 450 hiljada tona rude, čija je ukupna vrijednost više od deset miliona eura.

U Boksitima je zaposleno oko 310 radnika, kojima se duguje 12 plata, tri zimnice, regres, jubilarne nagrade, a kako tvrde, pet godina im se ne uplaćuje radni staž kao ni pet odsto od bruto dohotka u stambeni fond.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније