Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: Mina Business, Objavila: M.M.Lj. ]

11. 08. 2019. 16:17   >>  16:26

BUDI ODGOVORAN

Tri kazne za nepravilnosti u poslovanju

U okviru kampanje Budi odgovoran ove sedmice je evidentirano 37 pritužbi, na osnovu kojih su izrečene novčane kazne od 300 do 400 eura.

 

Kazna od 400 eura izrečena je restoranu koji se nalazi na putu od Podgorice prema Spužu, u blizini vinarije Radević, nakon što je utvrđeno da nema odobrenje za rad, kao i da jedan od zaposlenih nije obavio obavezni zdravstveni pregled.

Inspektori su sa 400 eura kaznili i cetinjski CT Mobile, nakon što su prilikom kontrole utvrđene nepravilnosti iz Zakona o unutrašnjoj trgovini, dok je kazna od 300 eura izrečena kafani Macado u Beranama zbog neizdavanja fiskalnih računa.

Inspektori su podnijeli prekršajni nalog i naložili otklanjanje nepravilnosti podgoričkom AC servisu, za koji je utvrđeno da ne vodi evidenciju prigovora potrošača.

Prilikom kontrole pekare Anđela iz Danilovgrada, prijavljene za neisplaćene zarade, Inspekcija rada je utvrdila da nije nadležna da postupa u konkretnom slučaju, jer je istekao rok od 30 dana od prestanka radnog odnosa podnosioca prijave.

„Kada je riječ o dijelu iz inicijative koji se odnosi na provjeru da li poslodavac uplaćuje doprinose, za to je nadležna Poreska uprava“, navodi se u odgovoru na pritužbu.

Inspektori su poslodavcu u hotelu Berane, prijavljenom za neisplaćivanje zarade, naložili da utvrđenu nepravilnost otkloni u roku od tri dana. 

Inspektori nijesu mogli obaviti kontrolu autoservisa u Ulcinju i auto otpada u Podgorici, jer su bili zatvoreni, kao ni kafića Azzuro u Baru zbog nepotpune prijave.

Građani su se žalili i na nepropisno parkiranje i fekalne vode koje se slivaju u Moraču.

Putem Kampanje Budi odgovoran građanima su ostavljene na raspolaganje tri opcije da prijave uočene nepravilnosti, putem mobilne aplikacije Budi odgovoran, web sajta www.budiodgovoran.me i kol centara Poreske uprave (PU) na broj 19707 ili Uprave za inspekcijske poslove 080 555 555.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније