Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavila: J.B.Č. ]

22. 07. 2019. 17:01 >> 20:07
3

MARKOVIĆ O MHE NA BUKOVICI

I razvoj i zaštita životne sredine

Premijer Duško Marković danas je sa rukovodstvom opštine Šavnik razgovarao i o problemu gradnje malih hidro elektarna na Bukovici. On vjeruje da će se izaći iz politizacije tog razvojnog pitanja da će se naći adekvatan odgovor koji će ići u pravcu razvoja ali i zaštite životne sredine.

Na kraju posjete Opštini Šavnik premijer Duško Marković je kazao da ga posebno raduje da je u tom gradu pokrenut niz aktivnosti koje mijenjaju njegovo lice.

On je ocijeno da se u toj opštini radi odgovorno i veoma dosljedno na svim razvojnim pitanjima koja treba građanima da omoguće da kvalitetnije i sadržajnije žive.

"Ono što je interesantno je da je lokalna samouprava u saradnji sa Vladom porenula niz projekata na razvoju društvene komunalne i socijalne infrastrukture", kazao je Marković.

Ocijenio je da je Šavnik danas mala, čista i uredna planinska varoš u čijim ljepotama uživaju i građani i turisti. Zato je čestitao menadžmentu opštine i građanima.

Premijer je podsjetio da je u tom gradu danas otvorena i nova punionica fabrike vode Diva i naglasio da će kroz taj projeta biti ovoreno desetak novih radnih mjeta. Vjeruj da će Šavnik nastaviti takav tempo razvoja.

"Danas smo prisustvovali i otvaranju novog pogona fabrike Diva, vrijednosti tri miliona eura sa novim prioizvodnim programom, koji će biti prisutan ne samo na domaćem već i na međunarodnom tržištu i desetak novih zaposlenih Šavničana. Vjerujem da kroz današnji sastanak i definisane prioritete na nekim krupnim kapitalnim projektima Šavnik će nastaviti ovakav tempo razvoja", kazao je Marković.

U novom pogonu instalirana je najmodernija oprema njemačkog proizvođača Krones, čiji je kapacitet 12 hiljada boca boca na sat. U pogon je uloženo oko tri miliona eura, puniće se prirodna izvorska voda, niskomineralna gazirana voda i voda sa različitim ukusima.

"Danas smo razgovarali o otvaranju Šavnika preko prevoja Semolj izgradnjom tunela i rekonstrukcijom čitave dionioce, razgovorali smo i kako da rekonstruišemo i obnovimo runinirani put preko Metljička prema Bukovici", kazao je premijer.

Marković je sa menadžmentom opštine razgovarao i o problemu gradnje malih hidro elektarna na Bukovici. On je istakao da je cilj održivo i zadovoljavajuće rješenje.

"Vjerujemo da ćemo izaći iz politizacije i zloupotreba tog razvojnog pitanja da ćemo naći adekvatan odgovor koji će ići u pravcu razvoja ali i zaštite životne sredine", kazao je premijer.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније