Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

20. 07. 2019. 11:29   >>  12:14 3

ŠĆEKIĆ ZA RADIO CRNE GORE

Berane među najmanje zaduženim opštinama

Sa nešto oko četiri miliona eura duga Berane je među šest najmanje zaduženih opština, kazao je predsjednik Opštine Berane Dragoslav Šćekić.

Uredno se, kako je rekao, izmuruju obaveze po osnovu poreskog duga.

“Lokalna vlast u prethodnom periodu je naslijedila ogromne dugove. Ali sa jednim domaćinskim i odgovornim odnosom prema finansijama, svakako i sa saradnjom s Ministarstvom finansija, generalno sa Vladom Crne Gore, uspjeli smo da sve te dugove saniramo na jedan ozbiljan i kvalitetan način”, rekao je Šćekić za Radio Crne Gore.

Dugovanja su, kako kaže on, i u preduzećima kojima upravlja opština svedena na održiv nivo. Zastupljen je i odliv “npotrebnih sredstava iz budžeta”.

Značajno je poboljšan i priliv sredstava.

“Naplata svih tih obaveza od unazad pet, šest godina, povećana slobodno mogu reći negdje sto i više odsto. Tako da smo kroz neke nove prihode, sredstva, sva ona zaduženja iz prethodnog perioda uspjeli da saniramo, da ne idemo u neke projekte i zahvate koji bi nas doveli u nova zaduženja”, rekao je Šćekić.

Novih zaduženja nema, ali ima veoma značajnih projekata koji su uz podršku državnih i međunarodnih institucija realizovani. Mnogo je, rekao je on, urađeno na putnoj infrasktrukturi, ali i izgradnji postrojenja za preradu otpadnih voda.

Rekonstruisan je i gradski vodovod, a urađeno je i nekoliko seoskih, što će od Berana stvoriti vrlo urbanu i kvalitetnu sredinu za život.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније