Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavila: M.M.Lj. ]

16. 07. 2019. 11:53 >> 12:00
6

SASTANAK SA NURKOVIĆEM

Italijani žele da grade ostale dionice autoputa

Predstavnici italijanske kompanije Pizzarotti kazali su da se nadaju da će Vlada Crne Gore izabrati njih za realizaciju ostalih dionica autoputa Bar-Boljare. Oni su svoje iskustvo na sličnim projektima predstavili ministru saobraćaja i pomorstva Osmanu Nurkoviću koji je kazao da "u toj utakmnici neće biti povlašćenih igrača".

 

Nurković je goste upoznao sa trenutnim aktivnostima u vezi sa realizacijom ostalih dionica projekta autoputa Bar-Boljare, i izrazio zadovoljstvo što je sve izraženije i interesovanje evropskih kompanija u vezi sa realizacijom najznačajnijeg crnogorskog infrastrukturnog projekta.

"Predstavnici italijanske kompanije Pizzarotti su istakli svoje bogato iskustvo sa realizacije projekata slične vrste, izražavajući nadu u buduću potencijalnu saradnju i sa Vladom Crne Gore kada je projekat autoputa u pitanju", saopšteno je iz Ministarstva

Crna Gora, kako je kazao ministar, posvećeno radi na unapređenju saobraćajne infrastrukture.

"Pozvali smo sve potencijalno zainteresovane subjekte da ispolje svoje interesovanje i predlože svoje uslove i modele za realizaciju ostalih dionica autoputa Bar-Boljare, na principima privatno-javnog partnerstva, na bazi najbolje međunarodne prakse,  uz poštovanje principa jednakog tretmana, slobodne konkurencije i nediskriminacije.  U toj utakmici neće biti povlašćenih igrača, a cijena i rokovi, te kvalitet rada, iskustvo i referentnost će biti jedine preporuke koje ćemo cijeniti kao Investitor, u transparentnom postupku izbora izvođača radova za nastavak izgradnje autoputa", istakao je ministar Nurković na kraju sastanka.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније