Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavio: I. P. ]

15. 07. 2019. 06:51 >> 06:51
3

BOGATA PREDISTORIJA

Hilton čuva duh starog hotela Crna Gora

Hotel Hilton u Podgorici počeo je da radi 2016. godine, ali je predistorija svega što je naslijedio bogata i raznovrsna.

 

Naime, ovaj hotel izgađen je na temeljima starog hotela Crna Gora, ali je ugovor podrazumijevao da se sačuvaju dvije stare, ali vrlo važne, komponente.

Prva je čuvena terasa koja je od 1953. bila stjecište društveno-kulturnog života grada pod Goricom. Drugi uslov je bio da se sačuva bogata kolekcija slika koju posjeduje. Jer ovaj hotel može da se pohvali najbogatijom kolekcijom slika u Crnoj Gori.

"Slike smo dobijali na simpatičan način. Umjetnici koji su boravili u hotelu plaćali su usluge slikama i tako smo formirali jednu zavidnu kolekciju koja je bila i sastavni dio ugovora o privatizaciji i morala je ostati dio hotela. To znači da vlasnik može da proda hotel, ali ta kolekcija slika mora da ostane u hotelu“, kaže za BizLife generalni menadžer Hotela Hilton Nemanja Nikolić, prenosi Investitor.

Dio hotela počeo je da radi u septembru 2016. a cijeli hotel je otvoren sljedeće godine u martu.

Njegov prethodnik, hotel Crna Gora počeo je sa radom 1953. i bio je prvi hotel u Podgorici. Lokacija na kojoj se nalazi je u strogom centru grada, okružen prelijepim parkovima, 15 minuta udaljen od aerodroma.

"Kada smo gradili hotel imali smo ideju da će to prije svega biti biznis hotel, što on u osnovi i jeste. Međutim, ispostavilo se da i tokom ljeta imamo dosta gostiju, te da su mjeseci tokom ljetnje turističke sezone zapravo jedni od boljih. Razlog za to je, je prije svega, što smo brend, ali i zbog toga što je primorje u ljetnjim mesecima kada je špic sezone, znatno skuplje", smatra Nikolić.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније