Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Mina-business [ Objavio: O.Z. ]

08. 07. 2019. 23:12   >>  23:12 1

NA CETINJU

Dobri uslovi za uspostavljanje slobodne zone

Cetinje ima dobre uslove za uspostavljanje slobodne zone na prostoru nekadašnjeg Oboda, ocijenjeno je na sastanku gradonačelnika Prijestonice, Aleksandra Kašćelana i izvršnog direktora Slobodne zone Pirot, Dragana Kostića.

Iz Kabineta gradonačelnika Prijestonice saopšteno je da su učesnici sastanka, među kojima su bili i predstavnici Privredne komore (PKCG), Ministarstva ekonomije i Skupštine Prijestonice, kazali da bi trebalo animirati potencijalne investitore u zemlji i inostranstvu, kao i da je saradnja sa drugim slobodnim zonama u tom smislu od izuzetne važnosti.

Oni smatraju da bi trebalo obezbijediti dobro poslovno okruženje za investitore i raditi na podsticajnim mjerama na lokalnom i nacionalnom nivou. Poseban segment, kako je navedeno, predstavlja razvoj i pružanje administrativno-tehničkih i logističkih servisa za potencijalne investitore, gdje bi se mogli ostvariti i značajni prihodi.

Učesnici sastanka su ocijenili da je uspostavljanje uspješnih slobodnih zona dugoročan posao, koji zahtijeva pažljiva poslovna promišljanja, lobiranja u poslovnim krugovima, promociju, ali i nužna zakonska i druga usaglašavanja kako bi sistem funkcionisao nesmetano.

„Pozdravljena je podrška nacionalnih vlasti Prijestonici Cetinje da razvija slobodnu zonu Obod i ocijenjeno da su kapaciteti kojim raspolaže veoma dobri, a položaj idealan zbog blizine Glavnog grada i Luke Bar“, navodi se u saopštenju.

Članovi delegacije Slobodne zone Pirot, koja je prema rangiranju prestižnog ekonomskog magazina Financial Times najuspješnija u Evropi i treća u svijetu, obišli su prostor nekadašnjeg Oboda i Biznis centar i pozvali Kašćelana da u oktobru posjeti taj kompleks.

Slobodna zona Pirot zapošljava oko 6,5 hiljada radnika, a u 2017. godini je imala 700 miliona EUR obrta.

Čak 25 odsto ukupne svjetske trgovine obavi se preko slobodnih zona.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније