Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavila: J.B.Č. ]

05. 07. 2019. 08:00 >> 08:08
2

ZA ODLIČNE REZULTATE

Poreskoj upravi i Mugoši evropska nagrada

Zbog odličnih rezultata postignutih u sprovođenju reforme Poreske uprave, naplati javnih prihoda i povećanju stepena poštovanja poreskih propisa, Poreskoj upravi Crne Gore i njenom direktoru Miomiru M. Mugoši dodijeljena je evropska nagrada u oblasti javnih finansija i državne uprave.

"Evropsko udruženje menadžera-Direkcija za izbor i promociju najuspješnijih poslovnih ljudi i kompanija Bosne i Hercegovine, jugoistočne i srednje Evrope dodijelilo je Poreskoj upravi Crne Gore i direktoru Miomiru M. Mugoši priznanje za rezultate postignute u 2018. godini u kategoriji javnih finansija i državne uprave", navodi se u saopštenju Poreske uprave.

Priznanje je, kako navode, dodijeljeno zbog odličnih rezultata postignutih u sprovođenju reforme Poreske uprave, naplati javnih prihoda i povećanju stepena poštovanja poreskih propisa, te jačanja saradnje na nivou poreskih uprava regiona.

"Obraćajući se na ceremoniji dodjele priznanja održanoj u Sarajevu Mugoša je saopštio da je činjenica da se napori Poreske uprave Crne Gore prepoznaju na međunarodnom nivou afirmativna i podsticajna, ali svakako i povećava odgovornost za dalje ulaganje u razvoj Poreske uprave u skladu sa strateškim opredjeljenjima iste i dobrom međunarodnom praksom", navodi se u saopštenju.

Mogaša je istakao značaj još bliže regionalne saradnje.

"Ne samo radi razmjene informacija i iskustava već i radi uspostavljanja jedinstvenog pristupa u suočavanju sa zajedničkim izazovima, kao što je borba protiv sive ekonomije i poreskih utaja", kazao je Mugoša.

On je pozdravio uspostavljene bilateralne i multilateralne odnose sa poreskim upravama Zapadnog Balkana.

"Zaključio je da Poresku upravu očekuju još intenzivnije aktivnosti na daljoj realizaciji sveobuhvatne reforme Poreske uprave Crne Gore, koje obuhvataju osavremenjavanje poslovnih procesa i ulaganje u informacione tehnologije, sve u cilju uspostavljanja moderne poreske administracije koja može odgovoriti na zahtjeve tržišta i obezbijediti visok stepen naplate javnih prihoda", navode iz Poreske uprave.

Podsjećaju, nezavisno Udruženje menadžera osnovano je 1995. godine u Zenici i bavi se selekcijom najuspješnijih predstavnika biznisa i uprave na osnovu rezultata, dostignuća i rejtinga istih. Ceremoniji dodjele priznanja prethodio je 40. međunarodni biznis forum sa temom „Regionalna privredna saradnja i razvoj", na kojem je učestvovao i menadžment Poreske uprave Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније