Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

04. 07. 2019. 20:53   >>  20:53

VLADA SAGLASNA

Počeće radovi na sistemu za vodosnabdijevanje

Vlada je na današnjoj sjednici dala saglasnost za izvođenje pripremnih radova na izgradnji sistema za vodosnabdijevanje autoputa Bar – Boljare, na dionici Smokovac – Mateševo.

Radove na izgradnji sistema za vodosnabdijevanje izvodi kompanija China Road and Bridge Corporation.

„U skladu sa Zakonom o planiranju prostora i izgradnji objekata, Vlada je dala saglasnost za izvođenje pripremnih radova za građenje složenog inženjerskog objekta – sistema za vodosnabdijevanje autoputa Bar – Boljare, na dionici Smokovac – Mateševo“, kaže se u saopštenju.

U sklopu implementacije pravne tekovine Evropske unije (EU) iz oblasti energetike, Vlada je donijela uredbu o uslovima za priključenje proizvođača električne energije na prenosnu i distributivnu mrežu.

Uredbom se, kako je saopšteno, uspostavlja pravni okvir za priključenje proizvođača na prenosnu i distributivnu mrežu, sa propisanim tehničkim pravilima i standardima koji se primjenjuju u EU, u cilju obezbjeđenja sigurnosti rada elektroenergetskih sistema i ravnopravnih tržišnih uslova.

Vlada je na današnjoj sjednici donijela odluku o dugoročnom energetskom bilansu Crne Gore od sljedeće do 2022. godine, koji obuhvata bilanse električne energije, uglja i nafte, naftnih derivata i biogoriva, kao i mjere za njegovu realizaciju.

Na sjednici je usvojen Izvještaj o realizaciji Pravaca razvoja Crne Gore u prošloj godini.

Iz Vladine službe za odnose sa javnošću podsjetili su da Pravci razvoja predstavljaju krovni razvojni implementacioni dokument kojim je utvrđen starteški cilj razvoja Crne Gore – povećanje kvaliteta života građana.

Kako se navodi, izvještaj sadrži prikaz realizacije mjera i projekata i njihov uticaj na ostvarivanje utrvrđenih ciljeva, u okviru svake politike pojedinačno.

„Tim dokumentom su obuhvaćene i ukupne investicije, po izvorima finansiranja, koje, uz kvartalno ažuriranje, predstavljaju dobru osnovu za kreiranje i vođenje razvojne i ekonomske politike“, dodaje se u saopštenju.

Usvojena je i Analiza stanja elektronskih usluga sa predlogom mjera za njihovo unapređenje, kojom su prepoznate ključne barijere i predlog mjera za njihovo prevazilaženje.

„Mapiranje poslovnih procesa u institucijama, prepoznavanje softverskih alata i tehnologija koje su na raspolaganju, kreiranje internih procedura koje će omogućiti efikasno praćenje i obradu svih zahtjeva u elektronskom obliku, prije svega na portalu e-uprave na kojem funkcioniše najveći broj usluga, neke su od mjera koje su uzete u obzir u vezi procesa digitalizacije u oblasti pružanja usluga“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je cilj zaključaka koje je Vlada usvojila unaprjeđenje razvoja elektronskih usluga.

Vlada je usvojila Informaciju o realizaciji projekta izgradnje trga i šetališta u Sutomoru (II faza radova) i prihvatila Ugovor o realizaciji projekta.

Kako je saopšteno, Ministarstvo finansija zaduženo je da u saradnji sa Upravom javnih radova, u okviru godišnjih Zakona o budžetu za narednu i 2021. godinu, planira sredstva od oko 380,9 hiljada EUR, na ime kofinansiranja za II fazu projekta.

Vlada je dala saglasnost za izvođenje pripremnih radova za rekonstrukcijU regionalnog puta Cerovo – Spuž, na dionici Spuž – Rogami.
„Projektom je obuhvaćena rekonstrukcija puta od oko pet kilometara, a odlukom o izboru najpovoljnije ponude za izvođača radova izabrana je kompanija Bemax“, zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније