Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavila: J.B.Č. ]

04. 07. 2019. 11:52   >>  11:51

ZA ŠEST MJESECI

MA prevezao 5% više putnika nego lani

Nacionalni avio-prevoznik Montenegroerlajnz (MA) za šest mjeseci ove godine, prevezao je 262.954 u sve tri kategorije saobraćaja. To je za 12.221 putnika ili 4,9 odsto više u odnosu na isti period prethodne godine koja se računa kao rekordna po broju prevezenih putnika, navodi se u saopštenju nacionalnog avio prevoznika.

Iz MA ističu da su i u prethodnom mjesecu nastavili sa odličnim komercijalnim rezultatima. U sve tri kategorije saobraćaja prevezeno je ukupno 77.348 putnika, što je 5 odsto više nego u junu prošle godine.

"Najnoviji podaci pokazuju da je MA i u drugom kvartalu ove godine nastavio pozitivan i uspješan trend ekonomskog rasta sa početka godine. Činjenica je da smo uspjeli da prevezemo više putnika u odnosu na prošlu godinu koja je po svemu bila rekordna", kazao je izvršni direktor MA Živko Banjević.

Očekuje da se to pozitivno odrazi na prihode i poslovni rezultat.

"Međutim tu je i dalje prisutan niz otežavajućih okolnosti koje se odnose prije svega na visoku cijenu avio-goriva, a potom i na ekstremno visoke troškove restauracije i iznajmljivanja zamjenskih motora za avione tipa Embraer. Plan nam je da u ovoj jubilarnoj godini u kojoj MA slavi 25 godina od osnivanja prevezemo više od 660.000 putnika, i ostvarimo bolji poslovni rezultat u odnosu na prošlu godinu", kazao je Banjević.

On je naglasio da MA i pored velike konkurencije za šest mjeseci ove godine i dalje prednjači u broju prevezenih putnika na crnogorskim aerodromima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније