Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina business; Objavila: M.M ]

24. 06. 2019. 17:15 >> 17:14

VLADA CG

Pozdravili raskid ugovora sa Tehnoputom

Crnogorska Vlada pozdravila je odluku Uprave javnih radova da raskine tri ugovora sa podgoričkom kompanijom Tehnoput MNE, zbog nepoštovanja ugovorenih obaveza.

"Vlada Crne Gore neće dozvoliti da neodgovorni izvođači ugrožavaju razvojne planove i usporavaju izgradnju i razvoj zemlje. Državni novac se mora odgovorno trošiti", piše na Twiter nalogu Vlade.

Raskinuti su ugovori od 10. jula i 19. septembra prošle i 15. aprila ove godine, kojima su bili predviđeni modernizacija lokalnih puteva i rekonstrukcija gradske saobraćajnice na području Opštine Kolašin.

Iz Uprave je saopšteno da je izvođač svojom krivicom doveo u pitanje rok i završetak radova, jer nije blagovremeno dostavio bankarsku garanciju za dobro izvršenje ugovora, niti je započeo sa ugovorenim radovima.

“Imajući u vidu da, uprkos upozorenjima i pozivima Uprave javnih radova, nepravilnosti nijesu otklonjene, Uprava je odlučila da jednostrano raskine ugovor sa ovim izvođačem, u skladu sa zakonskom regulativom i odredbama ugovora”, dodaje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније