Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila M.L.B.

23. 06. 2019. 15:35   >>  15:37 1

GOLUBOVIĆ PORUČIO

Neradna nedjelja ne može biti neustavna

Odluka o uvuđenju neradne nedjelje u trgovini ne može biti neustavna, jer je donešena u skladu sa Zakonom o unutrašnoj trgovini. To je u intervjuu Televiziji Crne Gore saopštio predsjednik Privredne komore Vlastimir Golubović.

Podsjetimo, Unija poslodavaca je ranije najavila da će podnijeti inicijativu za ocjenu ustavnosti promejena Zakona o unutrašnjoj trgovini.

“Mislim da se tu neće ništa posebno desiti, taj zakon je afirmativan sa stanovišta zaposlenih i njihovih potreba”, poručio je Golubović.

Golubović smatra da neradna nedjelja, ne može dovesti do smanjenja prometa i otpuštanja radnika u trgovini. Podsjeća da i sadašnji Zakon o radu predviđa slobodni dan u sedmici.

“I po tom zakonu neradni dan je bila nedjelja, osim ako procesi rada to ne dozvoljavaju. Ovdje se nije mislilo na procese u trgovini, nego na procese u proizvodnji”, naveo je Golubović.

Podsjetimo Skupština je prošle sedmice usvojila izmjene Zakona o unutrašnjoj trgovini, kojim je predviđeno da nedjelja bude neradni dan u trgovini, uz određene izuzetke.

Iz Ministarstva ekonomije su ranije pojasnili da će primjena zakona početi tri mjeseca nakon objavljivanja u Službenom listu.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније