Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina Business, Objavila: R.P. ]

23. 06. 2019. 11:34 >> 11:38

U MAJU

Potrošeno deset odsto više struje u odnosu na lani

Korisnici elektrodistributivnog sistema su u maju preuzeli ukupno 205,6 miliona kilovat sati (kWh) električne energije, što je oko deset odsto više u odnosu na isti prošlogodišnji period prošle godine.

Iz Crnogorskog elektrodistibutivnog sistema (CEDIS) su saopštili da je u maju preuzeto i oko pet odsto više električne energije u odnosu na april.

"Najviše električne energije, ili skoro 36 odsto, distribuirano je korisnicima na području Podgorice, Danilovgrada i Cetinja", navodi se u saopštenju CEDIS-a.

U maju je očitano ukupno 367,36 hiljada mjernih mjesta, ili 93 odsto od ukupnog broja. Procenat očitanosti na mjernim mjestima koja su opremljena novim, elektronskim brojilima, je 99 odsto.

Iz CEDIS-a su dodali da su ekipe Sektora za održavanje u maju 1,49 hiljada puta intervenisale na terenu.

"Vrijednost radova na održavanju elektro-energetskih objekata iznosila je oko 258,7 hiljada eura", dodali su iz CEDIS-a.

Tokom maja sprovođene su aktivnosti na realizaciji pet investicionih projekata ukupne vrijednosti oko 435 hiljada eura, od kojih je značajan dio izdvojen za izgradnju trafostanica Dušići u Tuzima i Orja Luka u Danilovgradu.

"Tehnički pregled je u toku za četiri objekta ukupne vrijednosti oko 195 hiljada eura, od kojih je najviše izdvojeno za trafostanicu Pistula 3 u Ulcinju, 73 hiljade eura", navodi se u saopštenju.

Tokom maja rađeno je i na pribavljanju neophodne dokumentacije za početak radova na izgradnji trafostanice Gornji Kokoti u Podgorici i tri kablovska voda na području Ulcinja, čija je vrijednost oko 668 hiljada eura .

Na distributivnu mrežu je tokom maja priključen 601 novi korisnik.

"U maju je na području Crne Gore ugrađeno 2,09 hiljada novih, elektronskih brojila. Ukupan broj mjernih mjesta u Crnoj Gori koja su opremljena elektronskim brojilima na daljinsko upravljanje je oko 307 hiljada, čime je pokriveno oko 78 odsto konzuma", dodaje se u saopštenju.

Osnovna djelatnost CEDIS-a je distribucija električne energije, izgradnja i održavanje distributivnih objekata i mreže.

CEDIS distribuira električnu energiju za oko 397 hiljada korisnika na području Crne Gore.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније