Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila M.L.B.

19. 06. 2019. 13:58 >> 14:06
1

KNEŽEVIĆ PORUČIO

Nijesu tačni podaci o rastu depozita

Predsjednik Atlas grupe Duško Knežević saopštio je da su prema zvaničnim podacima CBCG, depoziti stanovništva od kraja decembra 2018. do kraja marta 2019. pali za 5,9 odsto.

Knežević je reagovao na izjave guvernera CBCG Radoja Žugića koji je kazao da je, nakon stečaja u IBM i Atlas banci, crnogorski bankarski sistem postao zdraviji, da rastu depoziti i likvidnost.

Knežević navode da će uskoro objaviti spisak banaka koje su, kako ističe, dio poreske mafije, koja je otimala PDV od države preko fiktivnih faktura.

U tu aferu je, kako navodi Knežević, umiješana CBCG, kao kontrolor poslovnih banaka.

Navodi da nijesu tačni i podaci o rastu depozita u bankama, koje je objavio Žugić. Knežević poručuju da depoziti stanovništva padaju.

“Prema zvaničnim podacima CBCG, depoziti stanovništva su od kraja decembra 2018. do kraja marta 2019. pali za 5,9 odsto. Nije razlog dakle samo stečaj u Atlas i IBM banci, nego je trend pada i prije toga započet. Nakon uvođenja stečaja, krajem aprila 2019,
depoziti stanovništva su pali za ukupno 9,44% u odnosu na decembar 2018. To su podaci za rezidente, a kada se dodaju i depoziti inostranih klijenata, onda je to pad za dodatnih 23 miliona eura”, stoji u Kneževićevom saopštenju.

Knežević kaže da je o svemu obavijestio Evropsku centralnu banku.

“O kriminalnim aktivnostima guvernera Žugića obaviještena je Evropska centralna banka, a ja sve relevantne međunarodne adrese i moje poslovne partnere iz inostranstva obavještavam da Crna Gora nije stabilna destinacija za ulaganje već mjesto gdje se, uz odobrenje najviših vlasti, peru pare narko kartela. A u tome učestvuje CBCG, odnosno njen guverner Žugić", zaključio je Knežević.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније