Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila M.L.B. [ Mina business ]

18. 06. 2019. 16:34 >> 16:42
2

REAGOVANJE

Medojević pokušava da diskredituje PU

Navodi poslanika Demokratskog fronta (DF) Nebojše Medojevića, neuspješan su pokušaj diskreditacije Poreske uprave (PU), o čijoj efikasnosti dovoljno govore rezultati postignuti u naplati poreza, smanjenju poreskog duga i suzbijanju sive ekonomije, saopštili su njeni predstavnici.

„PU odbacuje zlonamjerne i neistinite navode Medojevića na konferenciji za novinare, te iste smatramo pokušajem da se PU uključi u dnevno-političke obračune, koji joj nikako nijesu svojstveni“, navodi se u reagovanju PU.

Medojević je na konferenciji saopštio da u Crnoj Gori godinama djeluje organizovana kriminalna grupa, koja se, pod zaštitom vrha režima, bavi finansijskim zloupotrebama, pranjem novca i utajom poreza.

On je poručio da postoje privilegovane grupe koje, uz podršku direktora PU, Miomira M. Mugoše, omogućavaju tim firmama da izbjegavaju plaćanje poreza na dodatu vrijednost (PDV), podižu gotovinu sa računa i nezakonito naplaćuju povraćaj PDV-a koji nikad nijesu platili.

PU je, prema riječima njenih predstavnika, u predmetnim postupcima, kao i svim ostalim, dosljedno primjenjivala važeće poreske propise, uz puni profesionalni i moralni integritet.

„U postupcima inspekcijskog nadzora, predmetni poreski obveznici su na uvid stavili svu potrebnu dokumentaciju neophodnu za utvrđivanje pravilnosti i tačnosti obračunavanja, prijavljivanja i plaćanja poreskih obaveza“, poručili su iz PU.

PU je tu dokumentaciju dostavila nadležnim organima.

„PU stoji na raspolaganju i u dijelu obavljanja svih potrebnih istražnih radnji zbog utvrđivanja poštovanja etičkog kodeksa i integriteta njenih službenika“, dodaje se u saopštenju.

Iz PU su podsjetili da u kontinuitetu učestvuju u takvim aktivnostima nadležnih državnih organa, u cilju otkrivanja krivičnih djela u oblasti privrednog kriminala, posebno poreskih utaja, ne podliježući pritiscima pojedinaca i političkih grupacija.

„Danas iznijete navode smatramo neuspješnim pokušajem da se diskredituje PU, o čijoj efikasnosti dovoljno govore postignuti rezultati, koji su prepoznati na nacionalnom i međunarodnom nivou“, zaključuje se u reagovanju.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније