Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: Mina Business, Objavila: M.M.Lj. ]

14. 06. 2019. 16:11   >>  17:58

PO PET KOŠNICA

Podršku dobilo 95 mladih pčelara

Podršku za nabavku po pet košnica sa formiranim pčelinjim rojevima dobilo je 95 mladih pčelara iz 17 crnogorskih opština, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Ministar poljoprivrede, Milutin Simović, uručio je danas u Kući meda u Danilovgradu rješenja o podršci mladim pčelarima, koji su to pravo ostvarili kroz javni poziv iz Agrobudžeta za ovu godinu.

 Simović je kazao da je zadovoljan značajnim iskoracima u sektoru pčelarstva, podsjećajući da je u protekla tri mjeseca u Kući meda puštena u rad savremena linija za pakovanje meda, obilježen Svjetski dan pčela i uručena rješenja o podršci budućim mladim pčelarima.

“Posebno zadovoljstvo imamo danas kada označavamo da je sektor pčelarstva bogatiji za 95 mladih pčelara i 475 pčelinjih zajednica. Pčelarska porodica koja ima oko 85 hiljada pčelinjih zajednica postaje bogatija za oko 500 novih”, rekao je Simović.

On je dodao da će Vlada u narednom periodu nastaviti da kreira sve izdašniju podršku pčelarstvu i svim sektorima poljoprivrede.

 Predsjednica Opštine Danilovgrad, Zorica Kovačević, saopštila je da je zadovoljna što je Kuća meda u Danilovgradu pokazala opravdanost postojanja, što potvrđuju česte prilike da se promovišu rezultati koji se u tom sektoru postižu.

 

“Ponosna sam što je 95 mladih pčelara došlo u Kuću meda i što će imati priliku da se uvjere u sve aktivnosti pčelarske kuće i Saveza”, kazala je Kovačević i pozvala mlade pčelare da se uključe u udruženja pod okriljem Saveza kako bi iskoristili sve benefite podrške i mogućnosti za razvoj svog biznisa.

 Ona je najavila da će Opština, u saradnji sa Ministarstvom, u svom budžetu za narednu godinu kreirati podršku pčelarstvu.

 Predsjednik Saveza pčelarskih organizacija Crne Gore, Radule Miljanić, rekao je da se u Crnoj Gori uspješno realizuju mnogi pčelarski projekti.

„Pčelarstvo zahtijeva dosta odricanja i rada, a prije svega dosta učenja. To znači da su edukacija i obrazovanje u ovoj oblasti prioriteti koje smo postavili kao osnovu za dalju afirmaciju pčelarstva”, naveo je Miljanić

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније