Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina; Objavila: M.M ]

11. 06. 2019. 19:49 >> 19:48

CBCG I ADDIKO

Najavili proces izlaska na austrijsku berzu

Rast profita Addiko banke je rezultat povećanih prihoda i racionalizacije troškova, saopštio je glavni izvršni direktor Christoph Schoen i najavio proces izlaska grupacije na austrijsku berzu, o čijem napretku će redovno obavještavati Centralnu banku (CBCG).

 

Guverner CBCG Radoje Žugić sastao se danas sa Schoenom i izvršnim direktorom za poslove upravljanja rizicima i finansije, Radom Bajićem.

Schoen je rekao da je, u prethodnom periodu, Addiko banka uradila značajan posao na planu smanjenja operativnih rizika, uz istovremene inovacije vezane za kreditne proizvode u domenu rada sa stanovništvom, kao i u segmentu malih i srednjih preduzeća.

Žugić je, kako je saopšteno iz CBCG, rekao da se indikatori poslovanja Addiko banke u kontinuitetu poboljšavaju i da je banka likvidna, solventna i profitabilna.

On je saopštio da je CBCG uradila analizu rizika vezanih za gotovinske neobezbijeđene kredite na nivou sistema i najavio da će uskoro biti definisano rješenje kojim će se limitirati rizičnost navedenih plasmana.

„Na taj način, CBCG kao nadležni regulator proaktivno djeluje u pravcu očuvanja stabilnosti i sugurnosti finansijskog sistema“, dodaje se u saopštenju.

Na sastanku je bilo riječi o poslovanju Addiko banke i planovima usmjerenim na dalje poboljšanje usluga za klijente i dodatno snaženje tržišne pozicije te finansijske institucije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније