Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila M.L.B.

10. 06. 2019. 09:34 >> 09:34

PROFESOR MIHAILOVIĆ

Ne zaduživati se za potrošnju

Crna Gora ne smije u budućnosti da se zadužuje za tekuću potrošnju, poručio je profesor Božo Mihailović, predsjednik Saveza ekonomista Crne Gore.

Mihailović je kazao i da kako za građane, tako i za državu “dug nikada nije dobar drug”.

“Crna Gora to već ne čini možda dvije godine, ali to ne smije da čini nikako u budućnosti, da se zadužuje za tekuću potrošnju. Moramo da prihvatimo onu narodnu da se "pružimo onoliko koliko nam je pokrivač dug”, poručio je profesor Mihailović.

To, kako kaže Mihailović mora biti princip i ove, i svake naredne Vlade.

Kako podsjeća profesor Mihailović zaduživanje za potrošnju nikada nije dobro, dok to nije slučaj sa zaduživanjima za proizvodnju.

“Sa ovim BDP-om, koji sada imamo, Crna Gora ne može značajnije da se razdužuje, ali može da restrukturira dug, može da drži javne finasije stabilnim”, kazao je Mihailović.

On je, komentarišući emisiju obveznica od 190 miliona eura, kazao da takvo zaduživanje za državu uvijek sa sobom nosi manji rizik.

“Stanovišta dugog roka to je manji trošak za državu nego što se ranije zaduživala”, poručio je Mihailović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније