Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Pobjeda; Objavila: M.M ]

07. 06. 2019. 06:55 >> 06:55

ZAHTJEV MINISTARSTVU

Isplata zarada (ne) može bez deponovanog potpisa

Ministarstvo finansija je 15. maja uputilo dopis opštini Kotor, kojim se daje saglasnost za plaćanje 58 stavki za budžetsku potrošnju i isplatu u lokalnoj samoupravi i opštinskim preduzećima, a u skladu sa zahtjevom koji je bivši predsjednik opštine Kotor Vladimir Jokić uputio Ministarstvu 23. aprila, dan prije nego što je smijenjen.

Zahtjev Ministarstvu je uslijedio nakon što opština Kotor u propisanom roku nije usvojila budžet za 2019. godinu.

Jokić je smijenjen 24. aprila odlukom nove skupštinske većine koju čine DPS, SD, LP, HGI i jedna odbornica SDP. U dopisu Ministarstva, a u koji je Pobjeda imala uvid, precizno su navedena odobrena sredstva uključujući i zarade za zaposlene u opštini u iznosu od 237.050 eura za april.

S obzirom na to da zaposleni u lokalnoj samoupravi već treći mjesec nijesu primili plate, ova vijest izazvala je negodovanje, ali i medijske informacije da su u opštini Kotor namjerno odćutali i ostavili po strani saglasnost Ministarstva za budžetsku potrošnju i isplatu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније