Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavila: M.M ]

06. 06. 2019. 20:26 >> 08:15

RADUNOVIĆ ZA TVCG

Fiskalizacijom do povjerenja u sistem PU

Nakon što je Vlada utvrdila Predlog zakona o fiskalizaciji u prometu proizvoda i usluga, radi efikasnije kontrole tih transakcija, ministar finansija Darko Radunović saopštio je, za TVCG, da očekuju modernizaciju, ocjenjujući da će se tim potezom u potpunosti vratiti povjerenje u sistem Poreske uprave.

 

Radunović smatra da je to jedna od najvažnijih mjera Vlade u sklopu strukturnih reformi i ističe da efekat mora biti značajan.

"Ovaj zakon će nam omogućiti da sve transakcije koje se sprovode na tržištu, budu evidentirane u centralnom IT registru Poreske uprave. Na taj način ćemo moći da imamo uvid i da time postignemo efikasnost PU. Neće PU ići u obilazak poreskih obveznika, metodom slučajnog uzorka, već će ići po osnovu nekih indikatora koje će utvrditi stručne službe koje rade u toj službi", rekao je Radunović, dodajući da će tako dobiti jak alat u borbi protiv sive ekonomije.

On dodaje da će s tim mjerama u realnom vremenu imati podatke o samoj transakciji.

"Tada vi možete provjeriti i da li je ta transakcija prijavljena Poreskoj   upravi. To je momenat koji će vratiti povjerenje u sami sistem poreske uprave," rekao je Radunović. 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније