Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavila: M.M.Lj. ]

03. 06. 2019. 12:03 >> 12:09

NASTAVAK AUTOPUTA

Kinezi spremni za privatno javno partnerstvo

Direktor CRBC-ija Du Fe prilikom sastanka sa ministrom saobraćaja i pomorstva Osmanom Nurkovićem, pokazao je interesovanje za učesce u procedurama za izvođenje radova na slijedećim dionicama autoputa Bar- Boljare, u skladu sa domaćim zakonima i evropskim standardima. Takođe, izrazio je i spremnost da slijedeće dionice realizuju po principu privatnog javnog partnerstva.

Ministar Osman Nurković se tokom Internacionalnog Foruma za infrastrukturu i građevinske investicije, koji se održava  u Kini sastao sa Du Feom, direktorom kineske kompanije CRBC. Sagovornici su kazali da su zadovoljni ugovaranjem radova na dijelu petlje Smokovac, vodosnadbijevanju i elektrosnadbijevanju na trasi autoputa.

“Ministar Nurković podsjetio je na važnost dodatnog angažmana ljudi, mehanizacije i drugih potencijala kineske kompanije, kako bi se radovi završili u dogovorenom roku uz poštovanje najvećih standarda kvaliteta, čemu je i u prethodnom periodu poklanjana puna pažnja, uz maksimalnu kontrolu u svakoj fazi izvedenih radova”, navodi se u saopštenju Ministarstva saobraćaja.

Direktor CRBC-ija i ovom prilikom pokazao interesovanje za učesce u procedurama za izvođenje radova na slijedećim dionicama, u skladu sa domaćim zakonima koji regulišu oblast javnih nabavki, kao i evropskim standardima javnosti i transparentnosti. Takođe, izrazio je i spremnost da slijedeće dionice realizuju po principu privatnog javnog partnerstva.

“Du Fe informisao je ministra Nurkovića da su ugovoreni radovi sa Vladom Srbije na dionici Preljina-Požega, a da se intenzivno  pregovara za narednu  dionicu od Požege do granice sa Crnom Gorom”, navodi se u saopštenju.

Nurković je i dodao da cijeli projekat autoputa kroz Crnu Goru,  dobija puni smisao i veći značaj, kao i da je ovo još jedan demant oponentima ovog kapitalnog projekta, koji smatraju da je oduka Crne Gore da gradi  prioritetnu dionicu bila neracionalna.

“Direktor CRBC-ija je najavio posjetu Crnoj Gori tokom jula, kako bi sagledao situaciju na terenu i dao konkretnu podršku u cilju rješavanja eventualnih izazova tokom realizacije projekta kao i uspješnom završetku projekta na zadovoljstvo svih”, zaključeno je u saopštenju MPS.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније