Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina; Objavila: M.M ]

29. 05. 2019. 17:36 >> 17:34

KAŠĆELAN I ADAM

Dobri preduslovi za razvoj preduzetništva

Cetinje ima dobre preduslove za razvoj preduzetništva i malih i srednjih preduzeća, uz podsticajne mjere i dobru poslovnu klimu, ocijenio je gradonačelnik Prijestonice Aleksandar Kašćelan.

On je danas razgovarao sa ambasadorom Belgije u Crnoj Gori, Konradom Adamom, o mogućnostima privredne i saradnje u oblasti kulture, kao i o učešću belgijskih kompanija na manifestacijama koje organizuje Prijestonica.

Kašćelan je na sastanku predstavio poslovne potencijale Cetinja, posebno mogućnosti koje se otvaraju otkako je Prijestonica kupila kompleks nekadašnje Elektroindustrije Obod. On je sa ambasadorom obišao i dio te imovine.

Adama je interesovala mogućnost da biznis zona Obod postane slobodna zona, o čemu se, kako je kazao Kašćelan, razmišlja u lokalnoj upravi.

Na sastanku je razgovarano i o mogućnosti da naredne godine na Cetinju bude organizovana proslava 21. jula - Nacionalnog praznika Belgije, i da tom prilikom bude obilježeno 110 godina od otvaranja belgijskog poslanstva u Crnoj Gori.

Razgovarano je i o potencijalnom učešću belgijskih kompanija na Montenegro Beer Festu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније