Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavio: I. P. ]

29. 05. 2019. 07:15 >> 07:15

VODOVOD SAOPŠTIO

Tuzi za vodu duguju 320.000 eura

Preduzeće Vodovod i kanalizacija od potrošača iz Opštine Tuzi no osnovu utrošene vode potražuje 319.673 eura. Od tog iznosa građani duguju 257.366 eura, dok je dug pravnih lica 62.597 eura.

 

Zbog duga za utrošenu vodu od početka godine je dato 239 naloga za isključenje sa vodovodne mreže, dok je za isti period sa korisnicima potpisano 26 ugovora o izmirenju duga u više m j esečnih rata.

Kako je kazao Filip Makrid, direktor preduzeća, odjeljenje za prinudnu naplatu je od početka godine pokrenulo 21 postupak prinudne naplate putem javnog izvršitelja.

"Najveći efekat naplate se postiže prije samog procesa sprovođenja isključenja ili izvršenja, upravo na osnovu dobijenih opomena. Nakon dobijanja opomene, kojih je za ovaj period poslato 250, određeni broj građana je uplatio ili sklopio ugovor o izmirenju duga za utrošenu vodu i tako obustavio dalji proces", kazao je Makrid.

On je kazao da su od Nove godine do sada imali veliku akciju isključenja i utuženja potrošača koja je urodila plodom.

"Kao plod te akcije imamo veliki broj sklopljenih ugovora o izmirenju duga na rate, a u tom periodu smo i naplatili nekih 70.000 eura. Poručujem građanima da će isključenja i utuženja od sada postati praksa, jer se računi za vodu moraju plaćati. Kao i svuda tako i u Tuzima imamo nekih 20 do 30 procenata ljudi koji redovno plaćaju i racionalno se odnose prema vodi kao resursu. Onda imamo nekih 30 do 40 procenata koji redovno paćaju uz represiju i nekih20 procenata za koje koristimo sva raspoloživa sredstva tipa utuženja, isključenja, izvršitelja... Mada u ovoj opštini situacija se dosta sredila. Nekada su Tuzi bile crna tačka u sistemu. Primijenili smo neka tehnička rješenja i drugačiji pristup, ali uvijek ima manipulacija i nedozvoljenih radnji. Generalno i po broju kvarova i količini, ali i prihodima Tuzi su se približile gradu", istakao je Makrid.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније