Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila M.L.B.

24. 05. 2019. 10:48 >> 10:48

NURKOVIĆ - SUGAROVSKI

Zajednički do bezbjednog i komfornog transporta

Crna Gora i Republika Sjeverna Makedonija nemaju otvorenih pitanja i dobro sarađuju u oblasti saobraćaja, zaključili su ministar saobraćaja i pomorstva u Vladi Crne Gore Osman Nurković i Goran Sugarovski ministar transporta i veza Republike Sjeverne Makedonije.

Sastanak je održanom u okviru dvodnevne radne posjete premijera i članova Vlade Republike Sjeverne Makedonije.

“Današnji susret prilika je da razgovaramo o regionalnim projektima koji su od krucijalnog značaja za kvalitetno povezivanje Jugoistočne Evrope. Treba prepoznati potrebe i građana i privrede zemalja regiona i u skladu sa tim sprovoditi politike i realizovati projekte koji vode zajedničkom cilju: bezbjednom, sigurnom i komfornom prevozu putnika i tereta”, naglasio je Nurković.

Obije države realizuju veoma vrijedne kapitalne projekte u izgradnji moderne saobraćajne infrastrukture, akcenat razgovora bio je na realizaciji projekata izgradnji autoputeva u Crnoj Gori i Republici Sjevernoj Makedoniji.

Kako je saopšteno iz Ministarstva saobraćaja, na sastanku je bilo riječi i o oblasti vazdušnog saobraćaja i iskustvima koje Sjeverna Makedonija ima kada su u pitanju nacionalni aerodromi i modeli investiranja i upravljanja tim značajnim resursima.

Ministri saobraćaja razgovarali su i o stanju željezničkog sistema kako na nacionalnom tako i regionalnom nivou, o različitom stepenu rehabilitacije pruga u zemljama u okruženju, zaključivši da postoji prostor za snažnijim nastupom pred međunarodnom zajednicom kada je u pitanju finansiranje projekata modernizacije željezničke infrastrukture.

“U prilog takvom stavu je i činjenica da EU i njene institucije podržavaju razvoj ovog vida prevoza prije svega u kontekstu tzv."zelenog transporta", koji u najmanjoj mjeri utiče na kvalitet životne sredine, ali je i jeftiniji i sigurniji u odnosu na ostale vidove transporta”, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније