Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

03. 09. 2013. 15:36 >> 20:40
1

RUDNICI BOKSITA

Izvoz blokiraju oni koji ne rade

Samostalni sindikat nikšićkih Rudnika boksita boriće se svim raspoloživim sredstvima protiv eventualnog uvođenja stečaja, zbog čega je ponovo pozvao grupu radnika da preispitaju svoju odluku i dozvole transport rude sa rampe, od koje se mogu isplatiti tri zarade.

 

Predsjednik Samostalnog sindikata, Borisav Bojanović, kazao je da je neshvatljivo da grupa radnika može da priziva stečaj u preduzeće koje može da posluje i postepeno vraća dug bankama koje se jedino tako mogu namiriti.

,,Sadašnja situacija zbog blokade isporuke za nas je neprihvatljiva, jer devet kompozicija čeka na željezničkoj stanici, dok je lagerovano oko 40 hiljada tona. Menadžment sjedi u fotelji, a država nema mogućnosti da pomogne. Stanje je tako da na ovaj način možemo još mjesec, a potom zavisno od daljeg slijeda može se desiti i stečaj“, rekao je Bojanović na konferenciji za novinare.

Prema njegovim riječima, čelnici Samostalnog sindikata sastali su se u Boksitima sa predstavnikom mađarske firme Vagon inpeks koga su zamolili da do petka ne raskida ugovor o isporuci rude i ne povlače nedavno uplaćeni avans od 100 hiljada eura, ne bi li se našlo neko rješenje za prevazilaženje ove situacije.

Bojanović je saopštio da im je odgovorio da će razgovarati sa predstavnicima uprave Boksita i Vlade i tražiti određene garancije.

On je demantovao tvrdnje grupe radnika da Boksiti duguju 138,5 miliona eura i kazao da nije riječ o realnom iznosu.

Na pitanje gdje je dobijeni novac na ime pomoći i od prodate rude od koga, prema tvrdnjama nezadovoljnih radnika mogu da se isplate zarade, odgovorio je da podatke ima izvršni direktor, Milorad Đurović, i da su dostavljeni i Kavariću.


 

 

Tatjana Debeljević, TVCG

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније