Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavila: J.B.Č. ]

16. 05. 2019. 11:30   >>  11:30

KEŠĆELAN U BEČU

Na Cetinju izdašni potencijali za razvoj biznisa

Prijestonica Cetinje ima paket stimulativnih mjera podrške investitorima koji u Cetinju vide potencijal za razvoj preduzetništva, turizma, poljoprivrede, industrije i drugih privrednih grana. Potencijal za ulaganja iz čelnici grada vide i u Biznis zoni Obod.

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan predstavio je danas poslovne i investicione potencijale Cetinja na forumu "Destinacije u usponu 2019 – Crna Gora", koji su u Beču organizovali Mreža za razvoj poslovanja Jugoistočne Evrope (SEEBDN) i austrijska kompanija Grimex Consult, u saradnji sa austrijskim dnevnikom Die Presse.

Kašćelan je govorio pred austrijskim privrednicima, predstavnicima poslovnih asocijacija, pokrajinskih i federalne vlade Austrije.
Kako navode iz Prijestonice, događaj je bio prilika da se kroz video prezentaciju i izlaganje Kašćelana učesnicima predstave poslovne mogućnosti, ali i bogata istorija Cetinja i umjetničko, kulturno i društveno-političko nasljeđe i tradicija Crne Gore.

"Kašćelan je kazao da je Cetinje grad koji se ponosi svojom čuvenom suvo-mesnom industrijom, rastućim prihodima od turizma, ali i izdašnim potencijalima za razvoj malog i srednjeg biznisa - zbog nacionalnih i lokalnih podsticajnih mjera za investitore, povoljnog poslovnog okruženja i odličnih saobraćanih veza sa južnim, centralnim i sjevernim dijelom zemlje", navodi se u saopštenju.

On je, kako se dodaje, rekao da Prijestonica Cetinje ima paket stimulativnih mjera podrške investitorima koji u Cetinju vide potencijal za razvoj preduzetništva, turizma, poljoprivrede, industrije i drugih privrednih grana.

"Odličnu priliku za razvoj grada, ali i za potencijalna ulaganja vidimo u Biznis zoni Obod, koja obuhvata prostor od 133.000 kvadratnih metara. Biznis zona raspolaže sa odličnom komunalnom infrastrukturom i preko 50.000 kvadratnih metara hala dostupnih investitorima. Osim što predstavlja prvu i najveću biznis zonu, ovaj prostor biće transformisan i u slobodnu zonu", naveo je Kašćelan.

Događaj u Beču, kako dodaju iz Kašćelanpovog kabineta, okupio je predstavnike brojnih crnogorskih kompanija. Učesnicima su se na otvaranju obratili i potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem Milutin Simović i predsjednik Privredne komore Crne Gore Vlastimir Golubović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније