Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

03. 09. 2013. 08:54   >>  08:54

FIRMA U STEČAJU

Zbog plata stale mašine u DKP-u

Radnici Duvanskog kombinata u stečaju obustavili su do daljnjeg proizvodnju zbog kašnjenja isplate jedne mjesečne zarade.

Predsjednik Sindikata DKP-a Zoran Prelević rekao je Vijestima da insistiraju na isplati zarade jer mnogi od zaposlenih zbog tog kašnjenja u ponedjeljak nijesu mogli na adekvatan način da isprate djecu u školu.

“Poslije tri i po godine mukotrpnog rada i po 16 sati bez dana odmora, radnici su dobili da nijesu mogli djecu poslati u školu. Plata kasni, a radnici nijednim gestom nijesu doprinijeli toj situaciji”, ocijenio je Prelević.

On je saopštio da je tokom prošlog mjeseca imao uvjeravanje izvršnog direktora DKP-a u stečaju Slavoljuba Vukašinovića da će zaostala zarada biti isplaćena do 25. avgusta, ali se to nije desilo.

“Očigledno je da postoji neodgovornost u Vladi da se riješi pitanje budućnosti DKP-a. Za nas to više nije prihvatljivo. Radnicima je isplata zarade obećana do 25. avgusta, ali nije isplaćena”, rekao je Prelević.

On je dodao da im je preneseno da će danas do 11 sati dobiti odgovor menadžmenta o tome šta će biti dalje.

Potencijalnom kupcu Novog duvanskog kombinata, koji bi trebalo da preuzme opremu za proizvodnju i oko 170 radnika starog DKP-a u stečaju, Tenderska komisija je krajem prošle sedmice produžila rok za uplatu 7,1 miliona eura za akcije države i Opštine Podgorica.

Prelević je nezadovoljan što “niko iz Vlade ne obraća pažnju na DKP” i smatra da je “takav javašluk neprihvatljiv”, jer se agonija preostalih 170 radnika nastavlja.

On je naveo da ovih dana nijesu kontaktirali stečajnog upravnika Veselina Raičevića, jer ga nijesu gledali u krugu fabrike za proizvodnju cigareta.

U DKP-u se, kako pišu Vijesti, duže proizvode i cigarete "Kleopatra" označene markicom „Made in Egypt“, uprkos upozorenjima iz Egipta da se za to nema dozvole od vlasnika licence. (Mina business)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније