Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina, objavila B.B. ]

14. 05. 2019. 14:57   >>  14:58 2

SEKULIĆ-MILIĆEVIĆ

Brojne mogućnosti za saradnju sa Vojvodinom

Činjenica da su izlagači iz Crne Gore ove godine osvojili 163 medalje dovoljno govori o kvalitetu domaćih proizvoda i o isplativosti ulaganja u poljoprivredni sektor, kazala je ministarka ekonomije Dragica Sekulić na sastanku sa potpredsjednikom pokrajinske Vlade Vojvodine Đorđem Milićevićem, koji se održao u okviru 86. Međunarodnog sajma poljoprivrede. Kako je istaknuto između Vojvodine i Crne Gore postoje brojne mogućnosti za saradnju.

Između autonomne pokrajine (AP) Vojvodine i Crne Gore postoje brojne mogućnosti za saradnju, posebno u oblasti unapređenja informaciono-tehnološkog (IT) sektora u modernizaciji poljoprivrednih proizvoda, kao i u turizmu i poljoprivredi, saopšteno je iz Ministarstva ekonomije.

Ministarka ekonomije je kazala da je Srbija, kada je u pitanju robna razmjena, najznačajniji partner Crne Gore, i u izvozu i u uvozu.

Ona je podsjetila na punu podršku privatnom sektoru, kroz kreiranje brojnih programa podrške za preduzetnike.

"Prošle godine podržali smo preko 100 preduzeća, što je nekih 50 odsto više u odnosu na 2017, a sigurni smo da će taj broj biti još veći ove godine", dodala je Sekulić.

Ona je ocijenila da robna razmjena sa AP Vojvodinom nije zanemarljiva i da je u prošloj godini ostvaren rast u iznosu od preko deset miliona u odnosu na 2017.

Na sajmu koji okuplja sve značajne aktere agrobiznisa iz regiona, Crna Gora ima deset izlagača, među kojima su neke od najuspješnijih kompanija.

Državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja Đuro Žugić, kazao je da je zadovoljan rezultatima koje su crnogorski proizvođači postigli na sajmu.

On je ocijenio da je kvalitet crnogorskih proizvoda sve zapaženiji i na domaćem tržištu, posebno turističkom, ali i na regionalnim tržištima, što potvrđuju i nagrade.

"To je rezultat zajedničkog rada poljoprivrednih proizvođača, koji ulažu veliki rad i sredstva u unaprjeđenje svoje proizvodnje i kvaliteta proizvoda i Vlade koja, u kontinuitetu, kroz brojne programe i mjere podrške iz nacionalnog budžeta i evropskih fondova, obezbjeđuje znatna bespovratna sredstva podrške poljoprivrednoj proizvodnji i prerađivačkom sektoru", kazao je Žugić.

Vlada će, kako je rekao, nastaviti da još više ulaže u sektor poljoprivrede, što će doprinijeti ostvarivanju još boljih rezultata u narednom periodu.

Predsjednik crnogorske Privredne komore (PKCG) Vlastimir Golubović, smatra da ima dosta prostora da se Crna Gora poveže sa AP Vojvodina, posebno u dijelu poljoprivrede i ulaganja u naučna dostignuća u toj oblasti.

Međunarodni sajam poljoprivrede traje do petka.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније