Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Investitor.me; Objavila: M.M ]

11. 05. 2019. 10:00 >> 11:27
2

RAKČEVIĆ

Pregovori o privatizaciji Instituta u Igalu još nijesu počeli

Pregovori Vlade i konzorcijuma koji čine češka kompanija Philibert.a.s. i kompanija Vile Oliva biznismena Žarka Rakčevića o zaključenju ugovora o prodaji 56,48 odsto akcijskog kapitala Instituta za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i reumatologiju "Dr Simo Milošević" – još nijesu počeli.

Tenderska komisija je još u januaru dobila ponudu konzorcijuma, koji je ujedno i jedini ponuđač za kupovinu državnog udjela u Institutu. Vlada je krajem marta ovlastila Tendersku komisiju da počne pregovore ali oni nijesu počeli ni nakon više od mjesec dana.

“Iz Tenderske komisije su nam javili da će nam se javiti poslije Uskršnjih praznika sa terminom za početak pregovora, ali se to još nije desilo”, kazao je za portal Investitor vlasnik Vile Oliva, Žarko Rakčević.

On je izrazio čuđenje zbog prolongiranja pregovora, posebno zbog činjenice da je u konzorcijumu ugledna češka kompanija, sa kojima ima ozbiljne poslovne planove za Institut.

Kazao je i da postoji rok u kojem bi trebalo da se potpiše ugovor i podsjetio da je Savjet za privatizaciju njihovu ponudu ocijenio tehnički ispravnom.

“Jednom kada počnu pregovori, imamo rok od mjesec dana za definisanje svih pitanja vezano za preuzimanje Instituta i potpisivanja ugovora”, dodao je Rakčević.

Konzorcijum Rakčevićeve firme i Philiberta ponudio je 10 miliona eura za preuzimanje državnog udjela u Institutu, kao i 27.944.380 eura vrijedan investicioni plan, koji podrazumijeva rekonstrukciju i modernizaciju objekata, unaprjeđenje usluga i dalji razvoj turističkog i medicinskog kadra Instituta.

Investicionim planom predviđeno je dovođenje Faze 2 na četiri zvjezdice i Faze 1 na četiri zvjezdice i Titove vile na pet zvjezdica a plan traje pet godina.

Budući vlasnik biće u obavezi da sa Fondom zdravstva Crne Gore potpiše poseban ugovor o uslovima nastavka liječenja građana u Institutu, u okviru javnog zdravstva.

Rakčevićeva kompanija je već vlasnik 26 odsto Instituta, udjela kojeg je za 2,8 miliona eura prošlog avgusta kupila od države Srbije.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније