Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

02. 09. 2013. 16:12   >>  16:12 2

PORUKA BOKSITAŠIMA

Grbović: Bez rada nema plata

Predsjednik nikšićke opštine Veselin Grbović pozvao je radnike nikšićkih Rudnika boksita koji protestuju da prekinu blokadu, nastave proizvodnju rude i omoguće početak izvoza, jer samo tako mogu očekivati isplatu zarada.

"Situacija u Boksitima je zbog štrajka radnika usložnjena i to u trenutku kada je menadžment uspio da zaključi ugovore o izvozu rude. Simptomatično je da nijesu štrajkovali dok nije bilo izvoza, već sada kada je omogućeno da radom zarade plate", rekao je Grbović.

On je pitao da li to znači da je u proteklom period naučeno da se plate primaju za nerad i ocijenio pogrešnom hjihovu odluku da blokiraju izvoz.

"Razumijem da je teško živjeti sa tolikim kašnjenjem plata, ali bilo je i drugih mogućnosti da se traži isplata. Uz potpisani ugovor sa Mađarima, na putu je bio i drugi sa Njemcima, nakon čije realizacije bi rudari za mjesečni rad mogli dobijati maltene i dvije zarade", saopštio je Grbović.

On je naveo mogućnost novog upošljavanja i za Sektor tunelogradnje i iskazao bojazan da će zbog štrajka investitori, umjesto Rudnicima boksita, ponuditi posao nekim drugim firmama.

"Bilo bi mi veoma žao da se tako nešto desi i zbog toga ponovo pozivam rudare da se okrenu radu, da počne proizvodnja i izvoz, jer ukoliko se propusti sadašnja prilika, plašim se da ruda neće imati kome da se proda", zaključio je Grbović.

(Mina-business)

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније