Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

09. 05. 2019. 19:47 >> 19:46

LUKA BAR I LUČKA UPRAVA

Potpisali aneks ugovora

Luka Bar i Lučka uprava potpisale su danas aneks ugovora o korišćenju morskog dobra, kojim je barskoj kompaniji potvrđeno isključivo pravo korišćenja lučkog područja i infrastrukture.

Luci Bar je potpisivanjem aneksa, koji je prethodno prihvatila Vlada, potvrđeno isključivo pravo korišćenja lučkog područja i infrastrukture, saglasno ugovoru o korišćenju morskog dobra, uz obavezu da obezbijedi optimalno iskorišćenje potencijala i razvoj, u skladu sa zakonom i strateškim opredjeljenjima države, prostorno-planskom dokumentacijom za lučko područje i razvojnim planovima.

„Zaključivanjem aneksa Luka Bar je preuzela obavezu da, u periodu za koji se produžava pravo korišćenja lučkog područja i obavljanja lučke djelatnosti, zaključno sa 2037. godinom, investira 61,13 miliona EUR“, navodi se u saopštenju.

Investicionim programom predviđeno je značajno ulaganje u lučku infrastrukturu, suprastrukturu, mehanizaciju, unaprjeđenje sistema zaštite životne sredine i bezbjednosti, ulaganje u informaciono-komunikacione tehnologije, kao i kroz međunarodne projekte.

„Njime je predviđena valorizacija slobodne zone zaključivanjem dugoročnih poslovnih aranžmana, definisana prava obavljanja djelatnosti trećih lica-korisnika prostora, te rješavanje određenih otvorenih pitanja na lučkom području, što će sve zajedno omogućiti pravo korišćenja lučkog prostora i obavljanja svih djelatnosti za koje je Luka Bar registrovana, a u cilju podizanja nivoa poslovnih rezultata, disperzije djelatnosti i ukupnog napretka cjelovitog sistema Luke Bar“, dodaje se u saopštenju.

Luka Bar je, u prethodnom periodu, obavljala na ustupljenom području lučku djelatnost, ali, imajući u vidu da u ovoj godini ističe vremenski period na koji je inicijalno dodijeljeno pravo korišćenja morskog dobra, pristupilo se odgovarajućem regulisanju daljeg formalno-pravnog osnova za korišćenje lučkog područja i obavljanje lučke djelatnosti.

Aneks ugovora od 15. januara 2008. godine, potpisali su direktor Lučke uprave Vladimir Stjepčević i izvršni direktor Luke Bar Vladan Vučelić.

„Luka Bar će, za korišćenje ustupljenog lučkog područja i infrastrukture, plaćati, kao i do sada, odgovarajuću naknadu na godišnjem nivou“, kazali su iz kompanije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније