Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavila: J.B.Č. ]

08. 05. 2019. 10:47 >> 10:50

TREĆU GODINU ZAREDOM

Hipotekarna banka dobitnik nagrade EBRD-a

Hipotekarna banka (HB) najaktivnija je u Crnoj Gori. Tu nagradu dodijelila joj je Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD), koja je u okviru svog "Programa olakšavanja trgovine", nagradila najuspješnije partnerske banke na tri kontitenta.

Nagrade su dodijeljene uoči godišnje konferencije i biznis foruma EBRD-a, koji se održavaju u Sarajevu 8. i 9. maja.

Nagradu za najaktivniju banku u Crnoj Gori, primila je Ana Golubović, izvršna direktorica sektora za poslovanje sa pravnim licima i finansijska tržišta u Hipotekarnoj banci.

Ona je istakla da kroz ovaj program crnogorska privreda ima mogućnost da jednostavnije i jeftinije realizuje poslovne odnose sa partnerima.

"Zadovoljstvo nam je što je Hipotekarna banka treću godinu za redom dobitnik nagrade Evropske banke za obnovu i razvoj. Nagrada je dokaz naše posvećenosti promociji trgovine u Crnoj Gori i regionu. Na ovaj način ojačavamo regionalnu integraciju, olakšavamo međunarodno poslovanje i podstičemo rast trgovine", kazala je Golubović.

Iz Hipotekarne banka napominju da je program olakšavanja trgovine (TFP) ustanovila Evropska banka za obnovu i razvoj 1999. godine sa ciljem da promoviše trgovinu ka, iz i među zemljama u kojima EBRD investira.

"Kroz ovaj program, EBRD obezbjeđuje garancije međunarodnih banaka i kratkoročne kredite odabranim bankama za ustupanja lokalnim izvoznicima i distributerima", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније